7 روش تقویت مهارت خواندن در انگلیسی | Reading Skills
تقویت مهارت خواندن در انگلیسی | Reading Skill درست مثل مهارت صحبت کردن | Speaking Skill یکی از مهارتهاییست که در صورتی که تقویت نشود، قطعا بر روی تصویر زبانیِ شما تاثیر منفی خواهد گذاشت. ما در این مقاله میخواهیم هفت روش تقویت مهارت خواندن در انگلیسی را برای شما تشریح کنیم تا شما هم بتوانید این مهارت را به خوبی تقویت کنید.

اولین روش در تقویت مهارت خواندن در انگلیسی: مطالبی بخوانید که از آنها واقعا لذت میبرید
ما در خصوصِ تقویت مهارت نوشتاری به شما گفته بودیم که زیاد بخوانید. این یعنی خواندن تاثیر بسیار زیادی بر رویِ مهارتهای شما دارد. خواندن چیزیست که به شما کمک میکند مهارتهای مختلف خود را توسعه دهید، اما باید این را هم بدانید که باید هدفمند بخوانید، در غیر این صورت قطعا خسته خواهید شد و ادامه نخواهید داد.
این هدف محقق نخواهد شد مگر اینکه شما مطالبی را بخوانید که عمیقا به آن علاقه دارید، چرا که خواندنِ به خودیِ خود یک پروسهی خسته کننده میباشد برای کسانی که اهل کتاب و علم نیستند و میخواهند زبان انگلیسی را برای کارهای روزمره یادبگیرند. ما روزانه در برابر حجمِ زیادی از مطالب جدید قرار داریم، پس چه بهتر که مطالبی را بخوانیم که مورد علاقهمان هستند.
محتواهای ارزندهی بسیار زیادی وجود دارند که شما به منظور تقویت مهارت نوشتاری در انگلیسی استفاده کنید. یادگیری زبان انگلیسی و تقویت مهارتهای همانند شروع یک ورزش است. مرحلهی مقدماتی همهی ورزشها یک چیز است، گرم کردن. اما بعد از آنکه بدنتان گرم شد برای این که بدن خود را زیبا کنید نیاز به انجام تمرینهای خاص دارید.

داستانکها، حکایتهای آموزونده کوتاه، مطالب و مقالاتِ مربوط به بهبود عزت نفس و تصویر ذهنی، محتواهای موجود در بستر فضای مجازی برای سلامت پوست و بهبود سبک زندگی، رمانهای عاشقانه و یا علمی تخیلی، از مهمترین منابعی هستند که میتوانید از آنها برای تقویت مهارت خواندن در انگلیسی استفاده کنید.
این محتواها از این جهت برای تقویت مهارت خواندن در انگلیسی خوب هستند، که باعث میشوند توجه شما به متن جلب شود چرا که در دایرهی علایق و سلیقهی شماست، و زمانی که مطلبی توجه شما را به خود جلب کند قطعا بازدهی بهتری خواهد داشت. در یادگیری زبان انگلیسی اصلیترین و مهمترین اصل یادگیری، ادامهدار بودن و پیوسته بودنِ امر یادگیریست.
پس محتوای جذاب چیزیست که شما باید به منظور تقویت مهارت خواندن در انگلیسی به دنبالِ آن باشید نه مطالبِ خستهکننده و سطحی، و دقیقا به همین دلیل است که من به شخصه نرمافزارهای تقویت خواندن و … را پیشنهاد نمیکنم، چرا که اکثر آنها دارای محتوای خستهکننده هستند و محتوایی که خستهکننده باشد، قطعا خروجی مناسبی نخواهد داشت.
ما تأکید میکنیم که برای تقویت مهارت خواندن در انگلیسی باید متونی انتخاب شوند که به خواندن آنها علاقه دارید تنها به این دلیل که اگر شما یک مطلب را به صورت کاملا تصادفی انتخاب کنید و بخوانید، در درجهی اول سریع خسته خواهید شد، و در درجهی دوم خواندن آن مطلب درست مثلِ انجام دادن کارهای روزانه میباشد، آن را انجام میدهید بر حسب عادت اما بازدهی مورد نیاز را ندارد.

دومین روش در تقویت مهارت خواندن در انگلیسی: به جایِ خواندن مقالات به صورت آنلاین از کتاب استفاده کنید
وقتی در موردِ خواندن کتاب برای تقویت مهارت خواندن در انگلیسی صحبت میکنیم، معمولا اولین موضوعی که در ذهن شما شکل میگیرد این است که برای یادگیری زبان انگلیسی خرید کتابهای آموزشی هزینهی بالایی دارند، حال باید برای تقویت مهارت خواندن در انگلیسی نیز کتاب تهیه کرد؟ پاسخ به این موضوع سخت نیست فقط نیاز به یک برنامهریزی دارد.
همانطور که شما وقتی کار میکنید، هر پروژهای که انجام میدهید و تحویل مشتری میدهید، یادگیری زبان انگلیسی و تقویتِ مهارتهای آن هر کدام یک پروژه جداگانه هستند. زمانی که شما برای یادگیری زبان انگلیسی کتاب تهیه میکنید، باید بدانید که بخشی از پروسه یادگیری زبان انگلیسی و تقویت مهارتهای مختلف آن از همین طریق طی میشود.
زمانی که شما تصمیم گرفتید که به صورت کامل رویِ مهارتهای مختلفِ خود به صورت تخصصی کار کنید، آن زمان میتوانید تصمیم بگیرید که چه کتابی را تهیه کنید، اینکه چه کتابی را تهیه کنید تماما بستگی به خودتان دارد چرا که موضوعات موردعلاقه هر فردی متفاوت است، اما توصیه اکید ما این است از نسخه فیزیکی استفاده کنید نه آنلاین.
اگرچه خواندن مطالب و محتواهای آنلاین و موجود بر بستر وب از اهمیت و کارایی خود برخوردار هستند، اما خرید و استفاده از نسخه فیزیکی بسیاری از کتابها نسبت به خواندن آنها در صفحات وب و یا فضای مجازی، برتری دارد. از هر نظری که بخواهید این موضوع را بررسی کنید، خرید نسخه فیزیکی مناسبتر است و در تقویت مهارت خواندن در انگلیسی تاثیر بالایی دارد که در ادامه به برخی از دلایل آن اشاره خواهیم کرد.

کیفیت
کتابها معمولا با ادبیات بهتر و جملاتِ منسجمتری نسبت به محتواهای اینترنتی و مقالات موجود در بستر وب نوشته شدهاند. در موارد بسیار متعددی میتوان دید که نویسندگان سالهای بسیار زیادی را صرف نوشتنِ کتابِ خود کردهاند. کتابی مثل بازگشت فرشته به خانه نوشتهی توماسوولف چیزی حدود 18 سال زمان برده است. جملاتِ این کتاب قابل قیاس با یک رمان آنلاین نیست.
وقتی شما یک نسخهی فیزیکی از یک کتاب را خریداری میکنید، شما درواقع حاصل دسترنج یک نویسنده را که ماهها و سالها برای نوشتنِ آن زمان صرف کرده است را خریداری کردهاید و در مقابل آن نویسنده پولِ زیادی را نیز دریافت نکرده است، و این خود بسیار قابل تأمل و تعقل است چرا که خرید یک کتاب ممکن است هزینهی یک وعده غذایی باشد.
اما در خصوصِ مقالات و محتواهای آنلاین چنین حساسیتی به خرج داده نشده است و اغلب محتواهایی که شما در بستر وب میخوانید از کیفیتِ بالایی برخوردار نیستند. وقتی میگوییم کیفیت بالا، منظور در مقایسه با کتاب از کیفیت بالایی برخوردار نیستند. اگر شما یک خوانندهی رمان هستید، قطعا تا به امروز این را متوجه شدهاید که تقریبا تمامِ رمانهای خوب و شاخص فقط نسخه چاپیِ آنها در دسترس است و نسخه دیجیتال آنها هم به صورت رایگان پیدا نمیشود.
تجربه خواندن راحتتر و بدون دردسر
بسیاری از وبسایتها و برنامههایی که به شما پیشنهاد داده میشوند تا از آنها برای تقویت مهارت خواندن در انگلیسی استفاده کنید، پر از تبلیغ و محتواهایی هستند که حواس شما را از مفهومِ اصلیِ کار شما یعنی خواندن و یادگیری زبان انگلیسی و تقویت مهارتهای خود، پرت خواهند کرد. حتی با خواندن این پاراگراف قطعا چنین تجربهای برای شما یادآورد خواهد شد در صورتی که در معرض تبلیغات مزاحم بوده باشید.
در نسخه چاپی و عموما کتابها چنین مواردی وجود ندارند، شما نمیتوانید در حین خواندن کتاب تبلیغ خرید تلفن همراه ببینید، اما در صورتی که از نسخه دیجیتال استفاده میکنید ممکن است بعد از خواندن چند صفحه، به صورت کاملا خودکار و هدفمند برای شما تبلیغ پخش شود که همین امر حواس شما را از آنچه که نیاز دارید پرت خواهد کرد.
وقتی شما از نسخه کاغذی یک کتاب استفاده کنید میتوانید برای ساعتهای بسیار طولانی بر روی محتوایِ کتاب متمرکز بمانید و بدون هیچگونه حواس پرتی به خواندن خود ادامه دهید، اما چنین اتفاقی در مقالات و محتواهای آنلاینِ موجود بر بستر وب نخواهد افتاد، چرا که پاپآپها و تبلیغات مزاحم گوگل دمار از روزگار شما خواهند درآورد.

دایرهواژگان
اگر میخواهید مسیرِ تقویت مهارت خواندن در انگلیسی خود را به بهترین شکل ممکن طی کنید باید دایرهواژگان خود را تقویت کنید. این یعنی شما بدونِ به چالش کشیدنِ ذهن خود قادر به تقویت مهارت خواندن در انگلیسی نخواهید بود. پس باید مطالبی را بخوانید که شاملِ تعدادِ بسیار زیادی کلمهی جدید و ناشناخته برای شما باشد، نه کلماتی که در حال حاضر معنیِ همهی آنها را بلدید
در همین راستا، کتابها بهترین گزینه برای به چالش کشیدن ذهن شما هستند. خواندن کتاب نتنها باعثِ تقویت مهارت خواندن در انگلیسی میشود، بلکه به فرآیند یادگیری زبان انگلیسی شما کمک میکند و مهارت دایرهواژگان شما را به خوبی تقویت میکند. یکی از دوستانم که زبانِ مادریِ او انگلیسیست با وجود اینکه چهل ساله است میگوید هنوز کلمهی جدید یاد میگیرد.
این در صورتیست که وقتی به شخصه از مقالاتِ انلاین و موجود در بسترِ وب استفاده میکنم، به ندرت به کلماتِ جدید برخورد میکنم و اکثرا کلماتی هستند که آنها را میشناسم، چرا که محتوایِ وب باید به گونهای نوشته شود که برای همه قابل فهم باشد و معمولا در یک سطح خاص از زبان انگلیسی نوشته میشود. هم قالب و کلماتِ استفاده شده، بسیار ساده هستند.
این موضوع مستند است، چرا که بر اساس آمارهایی که ما از گوگل داریم، کاربرانِ اینترنت معمولا افرادی هستند که صبرِ پایینی دارند و اگر یک صفحهی وب را باز کنند که مطلبِ درونِ آن به صورتِ پیچیده نوشته شده باشد و یا زبانِ مورد استفادهِ در آن مطلب روان و خوانا نباشد، کاربر به سرعت از ان صفحهی وب خارج میشود، به همین دلیل محتوایِ نوشته شده در سادهترین شکل ممکن است.

به همین خاطر اکثر بلاگرها سعی میکنند چه در محتوای متنی خود چه در محتوای ویدئویی خود از کلمات و جملات بسیار سادهای استفاده کنند، در نتیجه خواندن این مطالب بسیار ساده خواهد بود و هیچ گونه تأثیری در تقویت مهارت خواندن در انگلیسی نخواهد داشت و حتی ممکن است فرآیند یادگیری زبان انگلیسی شما را نیز با مشکل مواجه کنند.
به همین جهت خوانندگان کتاب معمولا از تمرکز بیشتری در خواندن مطلب برخوردار هستند و عموما حوصلهی بیشتری برای خواندن مطالب نیز صرف خواهند کرد، بنابراین نویسندگان کتاب معمولا نگران این نیستند که ممکن است خوانندهی کتاب انها خسته شود و از کلماتی استفاده میکنند که معمولا برای فهمِ آنها باید زمان بیشتری را صرف کرد.
دقیقا به همین دلیل است که کتابها عموما محتوایِ غنیتری دارند و کلماتی که درون آنها استفاده شده بسیار بهتر و مناسبتر هستند برای کسانی که به منظور تقویت مهارت خواندن در انگلیسی و همچنین یادگیری زبان انگلیسی، مطالعه میکنند. هر نمونه کتاب و یا محتوای کاغذی که بتواند ذهن شما را به چالش بکشد برای تقویت مهارت خواندن در انگلیسی بسیار مناسب است.
اگر امکان خرید کتاب نباشد چه؟
کتابهای انگلیسی نسبت به کتابهای فارسی قیمتِ بالاتری دارند، به عنوان مثال در ایران نسخه فارسی مجموعه رمانهای هریپاتر ارزان هستند، اما اگر بخواهید نسخهی انگلیسی این مجموعه را تهیه کنید، قطعا باید هزینهی بیشتری را پرداخت کنید. ممکن است حتی در محلِ زندگی شما کتابقروشی که نسخهی انگلیسی بسیاری از کتابها را نداشته باشند. در چنین شرایطی چه باید کرد؟
استفاده از کتابهای الکترونیک به جایِ نسخه کاغذی
در چنین شرایطی بهترین کار استفاده از کتابهای الکترونیک یا EBook ها هستند. دقت کنید که کتابهای الکترونیکی تفاوت بسیار زیادی با کتابهای مبتنی بر نرمافزا هستند دارند، شما در نسخه الکترونیک یک کتاب در واقع شما کتاب را خریدهاید و زمانی که شما در حال استفاده از نسخه الکترونیک یک کتاب هستید مثل این است که در حال خواندن همان کتاب به صورت فیزیکی هستید.
به همین دلیل شما در نسخه الکترونیک کتابها اثری از تبلیغات و پاپآپهای مزاحم نمیبینید. چرا که شما در واقع پول کمتری را پرداخت کردهاید و همان کتاب را تحویل گرفتهاید اما به صورت الکترونیک. نرمافزاهای محتلفی هستند که قابلیت خواندن Ebookها را دارند که میتوانید با یک جستوجوی ساده آنها را از مایکت و یا بازار دانلود کنید.
برخی از کتابها قیمت بالایی دارند و تقریبا میشود گفت که قیمتِ نسخه الکترونیک این کتابها با نسخه فیزیکی آنها تفاوت چندانی ندارند، در چنین شرایطی اگر نسخه فیزیکی خریده شود بهتر است. گاها برخی از کتابفروشیهای آنلاین برای برخی از کتابهای الکترونیک خود تخفیف 100% میگذارند، پیشنهاد میشود که این کتابها را به سبد خود اضافه کنید حتی اگر نیاز ندارید.

سومین روش در تقویت مهارت خواندن در انگلیسی: تبدیل خواندن متون انگلیسی به یک عادت روزانه
وقتی که کتابهای مورد علاقهی خود را تهیه کردید، حالا زمان آن است که این کتابها را بخوانید. به صورت ایدهآل شما باید روزانه کتاب بخوانید تا تأثیر آن را بر تقویت مهارت خواندن در انگلیسی را ببینید. شما همیشه زمان برای خواندنِ مطالب جدید و کتابهای خود دارید، پس عبارتی همچون “وقت ندارم” کاملا غلط بوده و غیر قابل قبول است.
امروزه ما با برنامه ریزیهایی که میتوانیم انجام دهیم، به راحتی میتوانیم روزانه حداقل یک ساعت زمان برای خود باز کنیم تا آزادانه کتاب مورد علاقهی خود را مطالعه کنیم. تقویت مهارت خواندن در انگلیسی یک رویا خواهد بود اگر شما روزانه و آنهم به صورت موثر کتابهایی که خریدهاید نخوانید. خواندن بخشی از پروسهی تقویت و یادگیری زبان انگلیسی میباشد.
در صورتی که فکر میکنید جز آن دسته از افرادی هستید که اصلا وقت ندارید، به شما پیشنهاد میکنیم گشت و گذار در فضای مجازی مثل اینستاگرام و تویئتر و تلگرام را حذف کنید، تا به شکل معجزه آسایی وقتتان آزاد شود، شبکههای اجتمعای چیزی جز اتلاف وقت هیچ چیزی عاید شما نخواهند کرد. پس خواندن کتاب را برای تقویت مهارت خواندن در انگلیسی در اولویت کارهای شما باشد.
حتما نیازی نیست برای تقویت مهارت خواندن در انگلیسی بهترین زمانِ ممکن را برای خواندن انتخاب کنید. شما ممکن است که فردی شاغل باشید و یا به صورتِ تمام وقت درگیر کار باشید، در چنین شرایطی بهترین کار این است که یک زمانِ خاص را برای خواندن برای خود تعیین کنید، اصلا نیاز نیست که این زمان در اول صبح باشد، زمان مطالعه میتواند یک ساعت قبل از خواب باشد.
من شخصا به منظور تقویت مهارت خواندن در انگلیسی از هر روشی که برای خودم مناسب میدیدم استفاده میکردم و مطالعهی زبان انگلیسی من و همچنین خواندنِ کتابِ من محدود به زمان خاصی نبود و من همیشه تلاش میکردم که حتی از کوچکترین زمانها نیز برای خواندن مطالبم و کتابهای مورد علاقم استفاده میکردم، شما هم میتوانید همین روش را پیش بگیرید.

چهارمین روش در تقویت مهارت خواندن در انگلیسی: سعی کنید مطالب روتین خود را انگلیسی بخوانید نه فارسی
این یگی از روشهاییست که به شما کمک میکند تا بیشتر با زبان انگلیسی در ارتباط باشید. شما قطعا روزانه مطالب بسیار زیادی بر بستر وب میخوانید که به زبان مادری شما نوشته شدهاند. مطالبی چون اخبار، دانستیها، پیامهای مفید و حتی برخی دستورعملها. چه بهتر که شما این موارد روتین را به صورت انگلیسی بخوانید.
در صورتی که شما در حال استفاده از کانالها و صفحههای آموزشی مختلف در فضای مجازی هستید، بهتر است به منظور تقویت مهارت خواندن در انگلیسی، این صفحات را که عموما به زبان مادری شما هستند را با صفحات و کانالهای جایگزین کنید که همین محتوا را اما به زبان انگلیسی در اختیار شما قرار میدهند.
این که نه تنها مهارت خواندن در انگلیسی را تقویت میکند، بلکه باعث میشود که سرعت یادگیری زبان انگلیسی برای شما نیز چندین برابر شود. به عنوان مثال شما به آشپزی علاقه دارید و بسیاری از صفحاتِ آشپزی را دنبال میکنید، چه اشکالی دارد که شما دستورِ پختِ فلان غذا را به زبان انگلیسی تمرین کنید؟ این قدمهای به ظاهر کوچک هستند که شما را به هدف خواهند رساند.
اکر کاربر سایت من هستید و دوست دارید که سوالی بپرسید که رفع اشکال شوید، چه اشکال دارد که این سوال را به صورتِ انگلیسی در بخش نظرات مطرح کنید؟ حتی اگر بلد نیستید و تازه کار هستید، به چالش کشیدنِ ذهنتان برای نوشتن چنین جملاتی میتواند تاثیر باورنکردنی در یادگیری زبان انگلیسی داشته باشد. پس این موارد را دست کم نگیرید.
شما به عنوان فردی که در حال حاضر در حال خواندن این مطلب هستید، این حقیقت را اثبات میکنید که برای یافتن پاسخِ برخی از سوالات خود عبارتی را در گوگل جستوجو کردهاید و به سایت من برخورد کردید و این مطلب را مشاهده کردهاید، پیشنهاد میشود جستوجوهای شما در گوگل اول انگلیسی باشد و در صورتی که به پاسخ نرسیدید میتوانید به زبان فارسی جست و جو کنید.

پنجمین روش در تقویت مهارت خواندن در انگلیسی: روشهای خواندن متفاوت هستند پس وسواس به خرج ندهید
به عنوانِ فردی که به صورتِ کاملا خاص میخواهد برنامهای برای تقویت مهارت خواندن در انگلیسی داشته باشد ممکن است خیلی وسواس خرجِ این کار کنید. یعنی چی؟ یعنی اینکه شما چه روشی برای خواندن انتخاب میکنید خیلی در ماهیتِ موضوع تغییری ایجاد نمیکند. اینجا ممکن است سوالاتی برای شما پیش بیاید که به برخی از آنها پاسخ دادهایم.
خیر. چه کسی گفته که شما باید معنیِ همهی کلماتی که شما در متن میخوانید را باید بلد باشید؟ مگر شما زمانی که یک خبر و یا یک محتوای فارسی میخوانید، معنیِ تمامی کلمات و عبارات را میدانید؟ ابدا نه!!! پس به خودتان سخت نگیرید، در زمانی که میخواهید مطالعه کنید در صورتی که اصلِ موضوع را متوجه میشوید، نیازی ندارید که تک تک کلمات را معنی کنید و مفهوم آن را بدانید، کما اینکه اگر این کار را انجام دهید به خودی خود بد نیست، اما خستهکننده خواهد بود. هدف تقویت مهارت خواندن در انگلیسی میباشد. پس تمرکز بر روی خواندن است.
پاسخ این سوال هم خیر است. عه! استاد اینکه همش شد نیاز نیست، پس چی نیازه؟ اینکه گفته میشود نیاز نیست به این معنا نیست که نادیده بگیرید، ابدا، بلکه از این جهت گفته میشود دانستن معنای تک تک جملات نیازی ضروری نیست، که ما هدفمان تقویت مهارت خواندن در انگلیسیست. گاها شما یک نامه اداری را میخوانید که ممکن است معنیِ هفتاد درصد جملات آن را متوجه نشوید، اما قطعا سرعت خواندن شما بسیار بالاست!!! هدف ما در اینجا دقیقا همین است که شما بتوانید با سرعت مناسب و بالا متون انگلیسی را بخوانید.
پاسخ این سوال هم آری و هم خیر است. این بخش کاملا مربوط به یک تصمیم عادلانه توسط شماست. در صورتی که پریدن از روی برخی از کلمات که از قبل با آنها میدانید به ماهیتِ تقویت مهارت خواندن در انگلیسی ضربه وارد نمیکند، و همچنین یادگیری زبان انگلیسی شما را با اختلال مواجه نمیکند، پس میتوانید این مجوز را به خودتان بدهید تا از رویِ برخی کلمات حین خواندن بپرید، درست مثل زبان مادری. گاها پیش میآید ما در حین خواندن یک مطلب فارسی از روی برخی کلمات و مفاهیم که با آنها آشنایی کامل داریم بپریم و آنها را نخوانیم و اصطلاحا زیر لفظی آنها را تلفظ کنید و وسلام.
سوالات بالا را اگر به همراه جوابی که در زیر آنها نوشتهام بخوانید متوجه خواهید شد که یک موضوع بین تمامی آنها مشترک است، در هر سه سوال تاکید بنده بر روی خواندن است نه محتوا. این دقیقا کاریست که خودم شخصا انجام میدهم. شخصا وقتی در حال خواندن یک مطلب جدید به زبان انگلیسی هستم، به دنبال درکِ کلی مطلب هستم و عمیقا هیچ وقت به دنیال ترجمه تک تک کلمهها نبودهام.
این یعنی درکِ مطلب بسیار بسیار مهمتر از دانستن معنایِ لغوی هر کلمه است، چرا که بسیاری از کلمات و عبارات فارسی و انگلیسی معنایِ خودشان را از جملات و کلماتِ قبل و بعد خود میگیرند و همین امر باعث میشود که اگر تمرکز شما به جای مفهعوم کلی، بر روی پیدا کردن معنی تک تک کلمات باشد، نه تنها سرعت خواندن شما پایین خواهد آمد، بلکه ممکن است مفهوم را نیز درک نکنید.
از این رو زمانی که من مطلبی را مطالعه میکنم به دنبال معنای لغویِ هر کلمه نیستم و صرفا میخوانم، چرا که هدف همان خواندن است که باعث میشود مهارت خواندن در انگلیسی به خوبی تقویت شود. همین امر برای تقویت مهارت خواندن شما در زبان فارسی نیز صدق میکند.
در شرایط بسیار مختلفی بوده است که بنده کتابی را شروع کردهام ولی آن را نیمه تمام رها کردهام. وقتی شما کتابی را نیمه تمام رها میکنید چند علت دارد اما دو علتِ آن بسیار مهم هستند، یکی اینکه کلماتِ زیادی داشته است که شما آنها را نمیدانستهاید و همین باعث شده است که از کتاب زده شوید و دیگری اینکه بیش از حد دنبال معنا بودهاید. فقط بخوانید همین.
ششمین روش در تقویت مهارت خواندن در انگلیسی: از تکنیکهای به خاطرسپاری واژگان استفاده کنید
اکر از آن دسته از افرادی هستید که حین خواندنِ مطالب ترجیح میدهید که دایرهواژگانتان در کنار مهارت خواندن تقویت شود، و تقریبا هر کلمهای که برای شما جدید است را در دیکشنری جستوجو میکنید و یا به صورت آنلاین در گوگل دربارهی آن کلمه میخوانید، پس حتما باید از تکنیکهای به خاطرسپاری کلمات و واژگان استفاده کنید.
شما له عنوان فردی که این کار را انجام میدهید و عادت به پیدا کردن معنی تکتک وازگان جدید دارید، باید پس از پیدا کردنِ معنا و مفهوم یک کلمه آن را تثبیت کنید، در صورتی که این کار را نکنید مجبور خواهید شد تا مجددا به دنبال معنایِ آن کلمه بگردید که علاوه بر اتلاف وقت، ممکن است به فرآیند یادگیری زبان انگلیسی شما نیز لطمه وارد کند.

هفتمین روش در تقویت مهارت خواندن در انگلیسی: پرهیز از خواندنِ محتوایِ تکراری
قدم هفتم برای زبانآموزانی با سطح متوسط و متوسط رو به بالا میباشد و برای زبانآموزان با سطح مبتدی نمیباشد، اما خواندن آن نیز خالی از لطف نیست. در صورتی که شما عادت خواندن را به خوبی ادامه دهید و محتوایی را بخوانید که به آن علاقه دارید، در نهایت مهارت خواندن شما در انگلیسی به آرامی و با سرعت خوبی تقویت خواهد شد.
اگرچه اگر میخواهید سرعت تقویت مهارت خواندن در انگلیسی شما بالا برورد باید از خواندن مطالبی که برای شما آسان هستند و در اصطلاح چالشی نیستند پرهیز کنید. اگرچه متونِ ساده ممکن است مواردی همچون سرعت، تمرکز و حتی استخراج ایده اصلی متن را در شما تقویت کند؛ اما در بلند مدت قطعا نمیتواند موجب تقویت مهارت خواندن در انگلیسی شما شود.
از آنجایی که دایرهواژگان یکی از مهمترین بخشهای یادگیری زبان انگلیسی بوده که به شدت تاثیر مستقیمی بر روی تقویت مهارت خواندن در انگلیسی دارد، در صورتی که شما متونی را بخوانید که چالشی نباشند، قطعا پیشرفتی نیز حاصل نخواهد شد، در واقع این به چالش کشیدنِ ذهنتان است که باعث میشود شما پیشرفت کنید. از این رو به نکات زیر به خوبی دقت کنید.
- اگر کتابی را میخوانید که مناسب بچهها میباشد بهتر است که آن را با کتابی که مخصوص نوجوانان و جوانان است عوض کنید و بعد از آن نیز با کتابهای بزرگسال عوض کنید
- از خواندن موضوعات یکسان و یک دست خودداری کنید، چرا که موضوعاتی که همسان هستند معمولا محتوا و مجموعه کلمات یکسان و تکراری دارند و شما با خواندن آنها کلمهی جدید یاد نخواهید گرفت، پس از موضوعات مختلف و جدید استفاده کنید
- اگر فقط کتابهای علمی و تخیلی میخوانید این کار نیز اشتباه است به خاطر اینکه ممکن است دایره واژگان و مهارت خواندن در انگلیسی به طور کامل تقویت شود اما برای موضوعاتی غیر از آن قطعا به مشکل خواهید خورد پس کتابی را بخوانید که گاها با حوزه تخصصی و مورد علاقهی شما اختلاف دارد..
جمعبندی
انجام مواردی که در بالا گفته شد آنهم به صورت کاملا قدم به قدم و دقیق میتواند به طور خارقالعادهای منجر به تقویت مهارت خواندن در انگلیسی شود. ابزارهای بسیار زیادی وجود دارند که میتوانید به صورت آنلاین از آنها بهره ببرید. سایت EnglishMaven یگ وبسایت کاملا رایگان است که محتوای خوبی برای خواندن ارائه میدهد. در صورتی که سوالی دارید در نظرات از ما بپرسید.