4 روش تقویت مهارت نوشتاری در انگلیسی و اهمیت آن در یادگیری زبان انگلیسی
یادگیری زبان انگلیسی فقط این نیست که شما صرفا یادبگیرید که صحبت کنید. همانطور که ما به عنوان افرادی که زبانِ اولشان فارسی بوده، اگر دقت کنید، یک بچه در سن 7 سالگی به طور کامل صحبت میکند اما نمیتواند بنویسد. چرا؟ چون شما در واقع تا زمانی که بلد نباشید به خوبی بنویسید، از دستهبندی افراد باسواد خارج هستید.
در این مقاله ما قصد داریم که در موردِ نحوهی تقویت مهارت نوشتاری توضیحاتی ارائه دهیم که به شما کمک میکند تا بتوانید مهارت نوشتاری خود را در کنار یادگیری زبان انگلیسی توقیت کنید و توسعه دهید. همانند زبان فارسی، در زبان انگلیسی مهارت نوشتاری در کنار مهارت گفتاری قرار میگیرد و باید برای آنها وقت صرف شود. اما این چهار راه تقویت مهارت شنیداری کدامند؟
اولین روش در تقویت مهارت نوشتاری: انگلیسی بخوانید
اولین روش که مهمترین روش در تقویت مهارت نوشتاری میباشد، خواندن متون انگلیسیست، آن هم به میزان بسیار زیاد. منظورِ ما از خواندن زیاد این نیست که شما مثلا امروز یک صفحه مطالعه کنید و یا چند خط مطلب انگلیسی زبان را مطالعه کنید، منظور ما دقیقا این است که شما باید به مقدار زیاد بخوانید حداقل چند صفحه.
به عنوان فردی که به دنبال یادگیری زبان انگلیسی هستید و میخواهید زبان انگلیسی را به درستی و اصولی یاد بگیرید، این را باید ملکهی ذهن خودتان کنید که روزانه خواندن چندین صفحه متنِ انگلیسی یکی از واجباتِ کار شما میباشد. تقویت مهارت نوشتاری ملزم به این نیست که شما صرفا بنویسید، بلکه برای شروعِ تقویت مهارت نوشتاری شما باید بتوانید به خوبی بخوانید.
سوال: خواندن چگونه میتواند مهارت نوشتاری من را تقویت کند؟
در مرحلهی اول پاسخ به این سوال باید بگوییم که خواندن دایرهواژگانِ شما را به خوبی توسعه داده و تقویت میکند. این را باید بدانید که بدونِ داشتنِ یک دایرهواژگان بسیار قوی، امکان نوشتن یک متن قوی وجود ندارد، حتی اگر مهارت نوشتاری شما نسبی باشد. داشتن دایرهواژگان قوی حتی برای نوشتن در زبان مادری خودتان نیز یک امر حیاتی محسوب میشود
به عنوان مثال در نظر بگیرید که شما میخواهید یک مطلب در مورد انواع مختلفِ رژیمهای غذایی بنویسید، بدونِ آنکه با مفاهیمی همچون کالری و فیبر و … آشنایی داشته باشید. آیا ممکن است بتوانید همچین مطلبی را بنویسید؟ ابدا امکان آن نیست حتی در زبان مادری خود اگر با چنین مفاهیمی آشنایی نداشته باشید نمیتوانید چنین مطلبی را بنویسید.
بزرگترین دلیلی که ما تاکید داریم در یادگیری زبان انگلیسی و تقویت مهارت نوشتاری، “خواندنِ زیاد” بسیار مإثر است، این است که شما با خواندن مطالب مختلف علاوهبر آنکه دایرهواژگان بسیار قوی خواهید داشت، قطعا میتوانید به مرور زمان بسیاری از قواعد گرامری را نیز متوجه شوید و یادبگیرید. این یعنی بازی دوسر برد.
دقیقا به همین دلیل است که بسیاری از Native-Speakerهای زبان انگلیسی هنگام نوشتنِ مطالب و یا پیام دادن به دوستان خود اشتباهاتِ گرامری و ساختاری ندارند. اینها تمام به این دلیل است که کسانی که زبانِ اولِ آنها انگلیسیست در واقع همانند ما که زبان اولمان فارسیست، در مدرسه مجبور به خواندن متون و دروس مختلف شدهایم و همین باعث تقویت مهارت نوشتاری ما شده.
سوال دوم: من متن انگلیسی میخوانم اما همچنان تقویت مهارت نوشتاری در کار نیست
پر واضح است که خواندن بدون توجه نمیتواند باعث تقویت مهارت نوشتاری شما شود. شما ممکن است هر روز مطالبِ زبادی را به منظور یادگیری زبان انگلیسی مطالعه کنید، اما به ماهیتِ آن جملات توجه کافی نکنید. در چنین شرایطی شما صرفا این مطالب را از سر استمرار خوانده و به قطع میتوان گفت مدت زمان زیادی باید بگذرد تا شما از این روش نتیجه بگیرید.
اما در صورتی که مطالب را حین خواندن برای خود بررسی و تشریح کنید، و بعضا روی مطالب و قالبهای ساختاری انها فکر کنید، قطعا از طریق این روش میتوانید مهارت نوشتاری خود را تقویت کنید و در کنار تقویت مهارت نوشتاری، به فرآیند یادگیری زبان انگلیسی خود نیز سرعت بخشید. دقت داشته باشید که در کنار دقت ویژه به ساختارها باید آنها را تکرار کنید و بکار ببرید تا تثبیت شوند.
سوال سوم: اگر برای تقویت مهارت نوشتاری باید بخوانم و دقت کنم چرا گرامر نخوانم؟
پاسخ به این سوال بسیار ساده است. شما برای یادگیری زبان انگلیسی و خصوصا گرامر مجبور به خواندنِ گرامر هستید، اما برای تقویت مهارت نوشتاری مجبور به خواندنِ گرامر نیستید چرا که بسیاری از مباحثی که در زبان انگلیسی هستند توضیح آنها در قالب دستوراتِ گرامری یا سخت است، یا مفهومِ آنها سنگین است. در چنین شرایطی بهتر است که این موارد را طی خواندن متوجه شوید.
در موارد زیادی دیده شده که شما به عنوان زبان آموز یک بخش از گرامر را مطالعه میکنید، اما نمیتوانید از همان در جای درست استفاده کنید. به عنوان مثال یک زبان آموز نمیتواند تشخیص دهد که تفاوتِ کلماتِ talk, tell, speak در چیست و کجا باید از کدام استفاده کند، اینها مواردی نیستند که زبانآموز بتواند طی خواندن گرامر به آنها تسلط پیدا کند و نیاز به تمرین دارند.
جملهی بالا از نظر گرامری مشکل دارد، اما به هر حال از آن استفاده میشود. شکلِ درستِ این جمله:
“in his school” or “in the school?”
میباشد اما به معمولا از جملهای که در بالا میبینید استفاده میشود.
دومین گزینهای که باید به آن توجه کنید این مثال است که در بسیاری از جملات همانند جملاتی که در عنوان دیدید، حرف تعریف The حذف میشود. که در حالت عادی از نظر قواعد گرامری جمله ممکن است اشتباه به نظر برسد اما باید بگوییم که چنین تصوری اشتباه است. در حالی که شکل صحیح جملهی عنوان Part of the town است، به خوبی میتوان دید که حرف تعریف The حذف شده است.
در این مثال نیز اگر دقت کنید همان اتفاقی افتاده است که در موارد قبلی رخ داده. به طور کلی ما گاها حرف تعریف the را در برخی جملات حذف میکنیم که اگر شما فردی هستید که زبان انگلیسی را به واسطه کتب گرامری یاد گرفتهاید احتمالا این نکته برای شما قابل هضم نخواهد بود چرا که به این موارد در کتابها اشاره نمیشود.
سوال چهارم: اگر برای تقویت مهارت نوشتاری چه مطالبی را باید بخوانم؟
اگر شما به دنبال تقویت مهارت نوشتاری خود در کنار یادگیری زبان انگلیسی هستید، پس این را نیز باید بدانید که مطالبی که انتخاب میکنید برای خواندن، باید مطالبی کاملا درست و پر محتوا باشند. شما نمیتوانید برای تقویت مهارت نوشتاری خود مطالب و متونی را انتخاب کنید که سرشار از اشتباهات و مفاهیم نادرست در جای نامناسب هستند.
اگر بخواهیم یک دستهبندی خوب داشته باشیم که چه مطالبی مفیدتر هستند، باید بگوییم که کتابها متون بسیار بهتری نسبت به مطالب موجود در صفحات وب به ما ارائه میدهند چرا که در صفحات وب، معمولا ویراستاری صورت نمیگیرید و مطلب به محض نوشته شدن و بررسی از لحاظ وچود خطای املایی، در صورت عدم وجود مشکل نوشتاری، منتشر میشود.
در خواندن متون انگلیسی شما باید به دنبال کیفیت متن باشید نه کمیت. وقتی ما میگوییم باید متون زیادی به زبان انگلیسی بخوانید، منظور ما این نیست که هر کتاب یا مطلبی که در وب میبینید را بخوانید، همانطور که گفتیم کتابها منبع بسیار مناسبی برای شروع هستند و حتی اگر نمیتوانید هزینه کنید برای خرید کتاب، کتابهای زبان اصلی به صورت رایگان پیدا میشوند که میتوانید استفاده کنید.
دومین روش در تقویت مهارت نوشتاری: تقلید کردن را تمرین کنید
خواندن متونِ انگلیسی اگرچه در تقویت مهارت نوشتاری شما و یادگیری زبان انگلیسی تاثیرِ زیادی دارد، اما یک روش یادگیری کاملا Passive میباشد و زمانِ زیادی را باد صرف کنید تا به سطح مورد نظر برسید، از طرفی تمرینهای شما نیز باید به گونهای باشد که به صورت کاملا Active مهارت نوشتاری شما را هدف قرار گیرد که در خواندن متون انگلیسی معمولا این اتفاق نمیافتد.
زمانی که شما در حالِ خواندن هستید، مشکلی که با آن روبرو خواهید شد این است که اگر در حین خواندن آن متن انگلیسی که در فلان صفحه وب دیدهاید اشتباهِ نوشتاری و گرامری وجود داشته باشد، نمیتوانید مطمئن شوید که آیا این جملات درست هستند یا خیز و ممکن است حتی به اشتباه یک ساختار را یاد بگیرید.
علاوهبر این موضوع اگر شما به صورت خودخوان در حال تمرین برای تقویت مهارت نوشتاری باشید، نمیدانید که آیا مطلبی که نوشتهاید کاملا درست است یا خیر، و علاوهبر آن شما در حین تمرین نوشتن، از کلماتی استفاده میکنید که میدانید، پس به طور قطع نمیتوانید دایرهواژگان خود را گسترش دهید و مهارت نوشتاری خود را تقویت کنید.
پس اگر شما هم یک تازهکار هستید و میخواهید فرآیند تقویت مهارت نوشتاری خود را شروع کنید و توسعه دهید، به شما پیشنهاد میکنیم که در کنار خواندن متونِ انگلیسی زیاد، تلاش کنید که از سبک نوشتاری یک فردِ Native کپی برداری کنید. اگرچه که تقلید کردن فقط مخصوصِ تقویت مهارت نوشتاری نیست چرا که ما در این مطلب به خوبی در خصوص تقلید کردن صحبت کردهایم.
سومین روش در تقویت مهارت نوشتاری: فیالبداهه بنویسید و تمرین کنید
زمانی که شما به خوبی روشِ دوم را تمرین کردید و برای مدت زمانِ طولانی تمرین نوشتن انجام دادید، قاعدتا باید نوشتار شما پیشرفت قابل توجهی داشته باشد، اگر به هر دلیلی در این مسیر پیشرفت نکردید، به احتمالِ زیاد تمرینهای شما یا کافی نبوده است، یا به اندازهی کافی تمرین نکردهاید. به هر حال منبعِ مشکل کامل قابل حدس زدن است.
در صورتی که تمرینهای خود را به خوبی انجام دادهاید و حالا نیز تاثیر آنها را در نوشتار خود دیدهای برای اینکه این سطح از مهارت نوشتاری را حفظ کنید، نیاز است که یک کار دیگر انجام دهید که نسبت به روش قبلی چالش برانگیزتر باشد. برای این کار ما پیشنهاد میکنیم که برای یک مدت نسبتا طولانی تلاش کنید مطالب را از روی خودتان بنویسید و از کلمات خودتان استفاده کنید.
درحالی که خواندن و تقلید کردن به راحتی میتوانند باعث تقویت مهارت نوشتاری شما شوند، برای اینکه بخواهید چالشِ جدیِ نوشتن بر اساسِ دانستههای خودتان را تمرین کنید، میتوانید از موضوعاتی شروع کنید که به آنها علاقه دارید و یا در انها تخصص دارید. به عنوان مثال من به حوزهی طراحی وب علاقه دارم، پس برای شروع تلاش میکنم که در خصوص دنیای وب مطلب بنویسم.
این روش علاوه بر تقویت مهارت نوشتاری شما و تقویتِ اساسِ زبان انگلیسی شما، مهارت Word Choice یا انتخاب کلمهیِ شما را نیز به طرز قابل توجهی بالا میبرد. در زبان انگلیسی و خصوصا در تقویت مهارت نوشتاری، دو اصل بسیار مهم هستند، یکی کلماتی که انتخاب میکنید برای نوشتن، و دیگری Flow متن. یعنی متن شما برای خواندن سخت نباشد و به راحتی بتوان آن را خواند.
تقویت مهارت نوشتاری به این معنا نیست که اگر شما تمرینهایی که گفته شد را انجام دهید و یا در کلاسهای تقویت مهارت نوشتاری شرکت کنید دیگر نیاز نیست کار دیگری انجام دهید!!! باید به شما بگوییم که سطوحِ بالای زبان انگلیسی قابل تدریس نیستند. اینکه میگوییم قابل تدریس نیستند به این معنا میباشد که از پیچیدگی خاصی برخوردار هستند و هرکسی نمیتواند بهره ببرد.
اینکه شما چه موضعات و مواردی را مورد هدف قرار دهید برای اینکه به صورت خودخوان تمرین کنید کاملا به حس و حال شما بستگی دارد و ما نمیتوانیم پیشنهادات ثابت و یکسان ارائه دهیم چرا که حوزهی فعالیت و تخصص هر فردی متفاوت است. اما همانطور که در بالاتر هم گفتیم حوزهی تخصصی خودتان، سریال و فیلم موردعلاقهتان و موضوعات سیاسی میتوانند چالشبرانگیز باشند.
اگر نمیتوانید تصمیم بگیرید که برای تقویت مهارت نوشتاری خود در مورد چه موضوعاتی بنویسید، ایرادی ندارد شما میتوانید به به کانالِ ایتا/سروش/تلگرام ما بپیوندید، ما مطالب مفید و ارزندهای را در اخیتار شما قرار میدهیم و شما میتوانید از آنها استفاده کنید. استفاده از این منابع کاملا رایگان بوده و هیچ هزینهای در بر نخواهد داشت.
چهارمین روش در تقویت مهارت نوشتاری: استفاده از منابع مخصوص تقویت مهارت نوشتاری
زمانی که شما به عنوان یک زبانآموزِ فعال، تمامی روشهای عنوان شده در خصوصِ تقویت مهارت نوشتاری را انجام دادید، در صورتی که آنها را با دقت و به درستی انجام داده باشید، سطحِ نوشتارِ شما قطعا به مرحلهی قابل قبول رسیده است و برای نوشتنِ مطالب روزانه خود مانند چت کردن، صحبت با پشتیبانیِ محصول خریداری شده و… مشکل نخواهید داشت.
اما زمانی که شما به سطح رسیدید آیا باید تمرین کردن و توسعه و تقویت مهارت نوشتاری خود را رها کنید؟ ابدا نه، یادگیری زبان انگلیسی مثل انجام ورزش به صورت کاملا حرفهای میباشد و تا زمانی که به سطوح عالی نرسیدهاید نمیتوانید از یادگرفتن و پیشرفت و تقویتِ مهارتهای خود دست بکشید. تقویت مهارت نوشتاری در نوک این پیکان قرار دارد.
نوشتن مطالب بسیار قوی با نوشتاری کاملا صحیح و دقیق نیازمند تمرین بسیار زیاد است. از خودتان سوال بپرسید که آیا نیاز است که بیشتر تمرین کنید یا خیر؟ اگر سطحی که در ان هستید شما را راضی میکند پس دست بکشید، اما بدانید در صورتی که تمرین نکنید، همان چیزی را که میدانید نیز به مرور زمان از دست خواهید داد.
هر مقداری که در فرآیند تقویت مهارت نوشتاری خود پیش میروید همواره باید نیازهای خود را مد نظر داسته باشید تا به مسیرِ یادگیری زبان انگلیسی خود جهت دهید، زمانی هم که از نظر خود به مقصد مورد نظر رسیدید، باید از خودتان سوال کنید که آیا من تمامی موضوعاتی که علاقه دارم را میتوانم بدون مشکل در مورد آنها بنویسم؟
موضوعاتی مانند بازاریابی، بروشور محصولات، مقالاتِ علمی و ژورنالها، مطالب تحقیقاتی، موضوعاتِ پزشکی، و محتواهای سیاسی. آیا اینها از دسته مطالبی هستند که شما میتوانید در مورد آنها بنویسید یا خیر؟ اگر خیر پس باید بیشتر تمرین کنید و تلاش کنید به صورت تخصصی وارد یک حوزه شوید و در مورد آن بنویسید. برای تمرین بیشتر از سه کتابی که در پایین برای دانلود قرار دادهایم استفاده کنید
این کتابها نکات بسیار مهمی را به شما آموزش خواهند داد که باعث تقویت مهارت نوشتاری شما در حوزههای تخصصی مختلف خواهد شد. البته این کتابها در خصوص حوزههای تخصصی صحبت نمیکنند، بلکه به شما کمک میکنند زمانی که میخواهید در حوزه تخصصی خود مطلب بنویسید چه نکاتی را باید رعایت کنید.
جمعبندی
ما در این مقاله سعی کردیم که چهارتا از بهترین و موثرترین روش تقویت مهارت نوشتاری را برای شما شرح دهیم. البته که تمام مواردی که برای شما توضیح دادیم صرفا پیشنهاد هستند و شما خودتان باید تصمیم بگیرید که کدام روش برای شما بهتر است، و حتی با کدام روش راحتتر ارتباط میگیرید. در صورتی که سوالی دارید، لطفا در بخش نظرات از ما بپرسید.