0 - تومان

محصولی در سبد خرید نیست.

بازگشت به فروشگاه
learning-grammar-easy-and-purposeful-goals

آموزش گرامر زبان انگلیسی به صورت قدم به قدم | 3 شیوه آسان و کارآمد

این پست یک پست برای آموزش گرامر زبان انگلیسی از صفر تا صد نیست، ما در این پست قرار است که به شما کمک کنیم تا گرامر زبان انگلیسی را بهتر و صحیح‌تر بخوانید، تا هم برای شما نتیجه داشته باشد، هم زمانِ شما به خوبی استفاده شده باشد. در یادگیری زبان انگلیسی، این‌که چگونه گرامر زبان انگلیسی را بخوانید و یاد بگیرید بسیار مهم است.

ما سه روشِ اصلی راه به صورت مفصل و با جزئیات کامل برای شما توضیح خواهیم داد و از همین حالا به شما می‌گوییم که این پست طولانی می‌باشد، اما به شما اطمینان می‌دهیم که این مقاله به شما کمک خواهد که تا به راحتی گرامر زبان انگلیسی خود را تقویت کنید. تقویت گرامر زبان انگلیسی رابطه مستقیمی با یادگیری زبان انگلیسی دارد، پس همراه ما باشید.

 

فهرست مطالب این پست
اولین متود در آموزش گرامر زبان انگلیسی مطالعه‌ی گرامر زبان انگلیسی​

اولین متود در آموزش گرامر زبان انگلیسی: مطالعه‌ی گرامر زبان انگلیسی

در مبحث آموزش گرامر زبان انگلیسی اگر از طیف وسیعی از کسانی که امروزه انگلیسی صحبت می‌کنند و یا انگلیسی می‌نویسند سوال بپرسید که شما چطور گرامر زبان انگلیسی را یاد گرفتید و فرآیند یادگیری زبان انگلیسی خود را با برنامه پیش بردید، به احتمال زیاد پاسخی که می‌شنوید یکی از سه روش‌هایی‌ست که در پایین به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

در هر سه روشی که در بالا در خصوصی آن‌ها گفتیم، چه شما به عنوان زبان‌آموز زیر نظر یک معلم آموزش گرامر زبان انگلیسی را پیش می‌برید، و یا به صورت خودخوان است و یا آموزش‌های متفرقه هستند که به شما کمک می‌کنند گرامر زبان انگلیسی را یاد بگیرید و در کنار آن نیز مسیر یادگیری زبان انگلیسی را طی کنید. در همه روش‌ها توضیح وجود دارد و شما باید آن را بخوانید.

نقاط قوت و ضعف مطلاعه‌ی گرامر زبان انگلیسی

نقاط قوتِ مطالعه‌ی گرامر زبان انگلیسی

آموزش گرامر زبان انگلیسی به شکلی و شمایلی که صورت پذیرد، شما به عنوان زبان‌آموز آن را در نهایت یاد خواهید گرفت. این که گرامر زبان انگلیسی سخت است و در فرآیند یادگیری زبان انگلیسی اختلال ایجاد می‌کند نیز شکی نیست. روش‌های بسیار زیادی هستند که برای بسیاری از افراد جواب‌گو هستند ولی همان ها برای بسیاری دیگر اصلا جواب‌گو نیستند.

به هر حال در آموزش گرامر زبان انگلیسی هر اتفاقی ممکن است رخ دهد، اما یک چیزی که در این حوزه کاملا مشخص و مشترک است، این است که در یادگیری گرامر زبان انگلیسی و مطالعه‌ی گرامر زبان انگلیسی نقاط قوت و نقاط ضعفی وجود دارند که ما به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت و برای شما توضیح خواهیم داد که مطالعه‌ی گرامر زبان انگلیسی چه مزایا و معایبی دارد.

  • دقت کنید

    دقت کنید

    وقتی صحبت از گرامر زبان انگلیسی و آموزش گرامر زبان انگلیسی می‌شود، نمی‌توان تمامِ آن‌چه در این حوزه رخ می‌دهد را در یک مقاله نوشت و به طبع به منظور این‌که بتوانیم مطلب را جمع‌وجور کنیم، به ناچار باید مهم‌ترین‌ها را برای شما عنوان کنیم، ممکن است در وب‌سایت‌های دیگر موارد دیگر را نیز گفته باشند، اما ما تلاش کرده‌ایم که مهم‌ترین‌ها را در اینجا بیان کنیم.

اولین نقطه قوت در مطالعه‌ی گرامر زبان انگلیسی: مناسب برای آزمون‌های تستی و چهارگزینه‌ای

مطالعه‌ی گرامر زبان انگلیسی زمانی خوب است که شما بخواهید برای یک آزمون مهم آماده شوید. امروزه آزمون‌های مختلفی در حال برگزاری هستند که تستی و چهار گزینه‌ای هستند. چه آزمون‌های رسمی و چه آزمون‌هایی که به منظور استخدام در یک شرکت یا سازمان برگزار می‌شوند معمولا تمرکزشان بر روی گرامر است و سوالاتِ مطرح شده اکثرا در این حوزه می‌باشند.

از طرفی دیگر مطالعه‌ی گرامر زبان انگلیسی فقط در صورتی مفید خواهد بود که آزمونی که می‌خواهید شرکت کنید صرفا در این خصوص باشد و نه سنجش مهارت‌های دیگر. به عنوان مثال اگر شما بخواهید در آزمون آیلتس شرکت کنید، ابدا مطالعه‌ی گرامر زبان انگلیسی به تنهایی نمی‌تواند برای شما مفید باشد و موجب موفقیت شما در امتحان شود.

این در حالی است که شما اگر بدانید به عنوان مثال آزمون مورد نظر در خصوص زمان‌ها، قیدها، ساختارهای مختلف در زبان انگلیسی‌ست، مطالعه‌ی گرامر زبان انگلیسی برای شما بسیار مفید خواهد بود به شما کمک می‌کند تا در آزمون موفق شوید. اما در صورتی که در مفاد آزمون مواردی مربوط به درک مطلب و مهارت نوشتاری و دیگر مهارت‌ها وجود داشته باشند، مطالعه گرامر مناسب نیست.

دومین نقطه قوت در مطالعه‌ی گرامر زبان انگلیسی: می‌تواند مهارت نوشتاری شما را تقویت کند

بر خلاف مهارت گفتاری | Speaking skill، مهارت نوشتاری بسیار وابسته به گرامر شما می‌باشد. به این معنا که شما در زمانی که می‌خواهید صحبت کنید ممکن است حتی از جملاتی استفاده کنید که از نظر گرامری صحیح نباشند، اما به هر صورت استفاده می‌شوند، درست مثل برخی از جملاتِ ما در زبان فارسی و یا در اصطلاح برخی از مکالمات کوچه بازاری.

از آن‌جایی که نوشتار بسیار مهم است و یک جورایی سطح شما را نشان می‌دهد، در صورتی که در نوشتارتان مشکلاتی باشد، قطعا تاثیر منفی خود را خواهد گذاشت. به عنوان مثال اگر شما در حال ارسال یک رزومه به یک شرکت معتبر باشید، در صورتی که در رزومه‌ی خود ایرادات گرامری داشته باشید، این موارد قطعا در تصمیم‌گیری کارفرما برای انتخاب شما تاثیر خواهد گذاشت.

در آموزش گرامر زبان انگلیسی و کلا در فرآیند یادگیری آن شما نکات بسیار زیادی در خصوص مهارت نوشتاری را یاد خواهید گرفت و همین امر باعث می‌شود که در کنار یادگیری زبان انگلیسی و تقویت گرامر زبان انگلیسی خود، مهارت نوشتاری شما نیز به خوبی تقویت شود. مواردی مثل نحوه استفاده از کاما و نقل‌قول و … که توضیحشان و یادگیری آن‌ها دقت ویژه‌ای می‌طلبد.

نقاط ضعفِ مطالعه‌ی گرامر زبان انگلیسی

متاسفانه مطالعه‌ی گرامر زبان انگلیسی یک عیب بسیار بزرگ دارد و آن‌هم این است که شما هر چقدر که گرامر زبان انگلیسی را مطالعه کنید، هر چقدر که در مسیرِ یادگیری زبان انگلیسی، کتبِ گرامری بخوانید، هرچه آموزش گرامر زبان انگلیسی ببینید و شرکت کنید، هیچ کدام به شما کمک نخواهند کرد که انگلیسی صحبت کنید. این حرف ما از سر تجربه است.

زبان‌آموزان بسیار زیادی داشته‌ام که سال‌ها گرامر زبان انگلیسی را مطالعه کرده‌اند و بعضا از من نیز بهتر برخی موارد را می‌دانستند، اما وقتی که نوبت به صبحت کردن می‌رسید، از صحبت کردن به زبان انگلیسی عاجز بودند. این سبک یادگیری زبان انگلیسی خوشایند نیست و صرفا شما اطلاعات خوبی دارید که نمی‌توانید از آن‌ها به درستی استفاده کنید.

آموزش گرامر زبان انگلیسی به تنهایی کارآمد نیست. از این جهت می‌گوییم که کارآمد نیست که دقیقا در زمانی که شما باید دانسته‌های خود را به زبان آورید، از گفتن یک جمله هم ناتوان خواهید بود. زمانی که شما در حال صحبت کردن با یک فرد دیگر هستید، وقت فکر کردن برای جمله‌بندی ندارید و پاسخ شما باید در لحظه و بدون فکر کردن باشد.

قبلا هم در مقالات دیگر اشاره شده است که سیستم‌های یادگیری زبان انگلیسی متفاوت هستند، اما دو سیستم اصلی یادگیری زبان انگلیسی که ما در این مقاله به آن‌ها اشاره کردیم دقیقا گویایِ همه چیز است، که پیشنهاد می‌کنیم به پست مربوطه مراجعه کنید و آن را نیز مطالعه کنید تا با دو سیستم مهم در یادگیری زبان انگلیسی بیشتر آشنا شوید.

به همین جهت ما زبان‌آموزان و بعضا حتی معلم‌های زیادی را می‌بینیم که گرامر زبان انگلیسی را به خوبی بلد هستند اما اصلا نمی‌توانند صحبت کنند. ما در این مقاله سه متود مختلف را برای شما خواهیم گفت که فعلا یک متود را توضیح داده‌ایم که به شما پیشنهاد می‌کنیم برای این‌که بتوانید به خوبی زبان انگلیسی را صحبت کنید از متود شماره دو و شماره‌ی سه استفاده کنید.

به محتواهایی با زبان انگلیسی گوش دهید و یا مطالبِ انگلیسی بخوانید​

دومین متود در آموزش گرامر زبان انگلیسی: به محتواهایی با زبان انگلیسی گوش دهید و یا مطالبِ انگلیسی بخوانید

این متود بسیار ساده است چرا که شما می‌توانید گرامر زبان انگلیسی را به ساده‌ترین شکل ممکن از طریق خواندن و گوش دادن به متون و محتواهای انگلیسی، تقویت کنید. این دقیقا همان روشی می‌باشد که شما زبان مادری خود را یاد گرفته‌اید. بارها نیز به این نکته در مقالات مختلف وب‌سایت اشاره کرده‌ایم که یک بچه دو سالِ اول زندگی‌اش را تقریبا گوش می‌کند.

پس گوش دادن به صداها و محتواهای انگلیسی می‌تواند نه تنها در یادگیری گرامر زبان انگلیسی معجزه کند، بلکه می‌تواند در یادگیری زبان انگلیسی نیز به شما کمک شایانی بکند. اکثر دانسته‌های ما در زبان مادری ما به واسطه‌ی گوش دادن در ذهن ما ذخیره شده‌اند، پس قطعا گوش دادن به پادکست‌های انگلیسی می‌تواند به شما خیلی کمک کند.

ممکن است بگویید گوش دادن به پادکست‌های انگلیسی چه ارتباطی با یادگیری گرامر زبان انگلیسی دارد و یا حتی ممکن است این سوال را مطرح کنید که خواندن مطالب و محتواهای انگلیسی چه تاثیری بر یادگیری زبان انگلیسی و گرامر دارد؟ پاسخ دادن به این سوالات سخت نیست چرا که در ادامه‌ی این مطلب به پاسخ سوالات خود خواهید رسید.

مغز شما به صورت کاملا خودکار در حال یادگیری‌ست​

مغز شما به صورت کاملا خودکار در حال یادگیری‌ست

مغز انسان بسیار عجیب است. شما می‌توانید بدونِ آن‌که بخواهید و یا حواستان باشد خیلی چیزها را یاد بگیرید. همانطور که امروزه بسیاری از موارد را بدونِ آن‌که در موردشان بخوانیم به شکل معجزه‌آسایی بلد هستیم، برای چیزهای جدیدی که فکر می‌کنیم نیاز به یاد گرفتنشان داریم دقیقا همین اتفاق خواهد افتاد. اجازه دهید که با یک مثال علمی این موضوع را برای شما کاملا شفاف توضیح دهیم.

 

این روند ثایت کرد که اگر شما به صورت ناخودآگاه در معرض شنیدن و خواندن مطالب انگلیسی و یا هر زبان دیگری باشید، مغز شما بعد از مدتی شروع به یادگیری ان می‌کند و با داده‌هایی که جمع‌آوری می‌کند به شما کمک می‌کند که بتوانید بین چیز‌های که هنوز بلد نیستید و یا در حال یادگیری هستید ارتباط برقرار کنید و آن‌ها را بهتر بفهمید.

این پژوهش یک مثال کاملا روش از یادگیری به صورت خودکار است چرا که فرد هیچ‌گونه تلاشی برای یادگیری آن کلمات و حروف انجام نداده است و صرفا مغز به طور خودکار به خاطر در معرض قرار گرفتن در برابر محتوای جدید توانسته است به صورت کاملا خودکار و بدون این‌که متوجه شویم مطالب جدید را به خود بیاموزد. به این روش یادگیری Unconscious Learning گفته می‌شود.

مغز شما چطور گرامر زبان انگلیسی را به صورت خودکار یاد می‌گیرد​

مغز شما چطور گرامر زبان انگلیسی را به صورت خودکار یاد می‌گیرد

تمامی مراحلی که در خصوص یادگیری به صورت خودکار در پژوهش بالا توضیح دادیم، همگی در خصوص یادگیری گرامر زبان انگلیسی در حین خواندن و یا گوش دادن به محتوای انگلیسی صدق می‌کند و رخ می‌دهند. به این مفهوم که مغز شما زمانی که در حال خواندن یک مطلب به زبان انگلیسی هستید و یا در حال گوش دادن به چیزی به زبان انگلیسی هستید اطلاعات مربوط به گرامر را دریافت می‌کند. برای درک بهتر به مثال پایین توجه کنید.

این روش معمولا در آموزش گرامر زبان انگلیسی نیز کاربرد دارد. زمانی که شما می‌خواهید زمان‌ها در زبان انگلیسی را بخوانید ممکن است که حتی با چندین بار خواندن آن‌ها نیز نتوانید به درستی متوجه شوید که دقیقا چه کاربردی دارند. اما زمانی که یادگیری این را به مغز خود بسپارید، یادگیری ان ساده‌تر خواهد شد و به مرور خواهید فهمید که کجا باید استفاده کنید.

به عنوان مثال ممکن است شما چندین بار گذشته استمراری | Past Continuous را بخوانید اما نتوانید از آن استفاده کنید و یا ندانید که دقیقا باید از این زمان کی و کجا استفاده کنید. زمانی که شما به پادکست‌های مختلف و برنامه‌های تلویزیونی مختلف نگاه کنید، به مرور زمان مغز شما یاد می‌گیرد که از این زمان در کجا و در چه قالب محتوایی باید استفاده کند.

فکر نکنید که مغز شما فقط ساختارها را ضبط می‌کند تا در موقعیت مناسب آن‌ها را شناسایی کند، مغز شما تمامی موارد مربوط به یادگیری یک زبان جدید را در نظر می‌گیرد، از واژگان جدید گرفته، تا حروف اضافه و قیدها و صفت‌های مختلف، همه و همه را به صورت ناخودآگاه جمع‌آوری می‌کند تا در موقعیت مناسب آن‌ها را بکار گیرد.

آیا خواندنِ گرامر بهتر نیست

آیا خواندنِ گرامر بهتر نیست؟

با خواندن مطالب بالا ممکن است این سوال در ذهن شما شکل بگیرد که آیا بهتر نیست برای یادگیری گرامر یک دوره جامع آموزش گرامر زبان انگلیسی ثبت‌نام کنیم و یا خریداری کنیم و به واسطه آن تمامی مواردی که نیاز داریم را یاد بگیریم. همچنین همیشه این در ذهن مخاطب وجود دارد که یادگیری گرامر زبان انگلیسی از طریق روشِ Unconscious زمان‌بر است.

این سوال، بسیار سوال خوبی‌ست. اجازه بدهید که به شما با یک توضیح کوتاه ثابت کنیم که چرا خواندن گرامر زبان انگلیسی به صورتِ انحصاری کار درستی نیست و تاثیرِ آن در یادگیری زبان انگلیسی مشهود نیست. زمانی که شما چیز جدیدی یاد می‌گیرید، داده‌ها و اطلاعاتِ این موضوع تازه در مغز شما ذخیره می‌شوند. حال یا به صورت Implicit یا به صورت Explicit

Implicit Knowledge | داده‌های خودکار چیست؟

داده‌های خودکار خودشان جواب هستند، یعنی اگر به کلمه‌ی خودکار دقت کنید متوجه می‌شوید که در بدست آوردن این داده و استفاده از آن‌ها شما هیچ نقشی نداشته‌اید و نخواهید داشت. زمانی که شما این اطلاعات را یاد میگیرید، در واقع شما تلاشی برای یادگیری این داده‌ها نمی‌کنید و تمامی این موارد همانطور که در بالاتر گفته شد توسط مغز شما انجام می‌شوند.

 درواقع Implicit Knowledge مواردی هستند که ما زمانی که می‌خواهیم از آن‌ها استفاده کنیم به آن‌ها فکر نمی‌کنیم. به عنوان مثال وقتی ما می‌خواهیم دوچرخه‌سواری کنیم به این‌که چگونه رکاب بزنیم فکر نمی‌کنیم چرا که رکاب زدن را مغز ما یادگرفته است و صرفا به پای ما دستور می‌دهد و پای ما انجام می‌دهد. این دقیقا همان مکانیزمی‌ست که در صحبت کردن ما به زبان مادری وجود دارد.

Explicit Knowledge | داده‌های غیر خودکار چیست؟

نقطه‌ی مقابل Implicit Knowledge می‌شود Explicit Knowledge به این معنا که در Explicit Knowledge داده‌هایی که وارد مغز شما می‌شوند کاملا آگاهانه هستند و در واقع شما در خصوص آن مطلب یا موضوع در حال مطالعه هستید و به صورت آگاهانه در حال انتقال اطلاعات و داده‌های جدید به مغز خود هستید.

به عنوان مثال زمانی که شما در حال خواندن گرامر زبان انگلیسی هستید و یا در یک دوره‌ جامع آموزش گرامر زبان انگلیسی شرکت کرده بوده باشید، زمانی که معلم در حال توضیح است و شما در حال یادداشت کردن هستید در واقع چیزهایی که یاد می‌گیرید به صورت Explicit هستند چرا که شما آگاه هستید و می‌دانید در حال وارد کردن اطلاعات جدید به مغز خود هستید.

پس با قاطعیت می‌تواند گفت که شما برای این‌که بخواهید زبان انگلیسی را بهتر یاد بگیرید، بهترین روش این است که از Implicit Knowledge کمک بگیرید و تلاش کنید که از این طریق یاد بگیرید. Explicit Knowledge ممکن است جاهایی بدرد بخورند، اما Practical  نیستند. به این معنی که همه جا نمی‌شود از آن‌ها استفاده کرد.

همانطور که در بالاتر نیز اشاره کردیم شما از Explicit Knowledge و صرفا خواندن گرامر زبان انگلیسی می‌توانید در آزمون و تست‌های چهارگزینه‌ای استفاده کنید، اما ابدا از Explicit Knowledge نمی‌توانید در همه جای استفاده کنید، به عنوان مثل زمانی که می‌خواهید شروع به صبحت کنید این Implicit Knowledge می‌باشد که به شما کمک می‌کند صحبت کنید نه Explicit Knowledge.

Implicit Knowledge داده‌های خودکار شاه‌راه تقویت Fluency در زبان انگلیسی​

Implicit Knowledge | داده‌های خودکار شاه‌راه تقویت Fluency در زبان انگلیسی

وقتی شما از طریق خواندن، شنیدن، و نوشتن به زبان انگلیسی، مهارت‌های مختلف در زبان انگلیسی را تقویت می‌کنید، در واقع در حال تقویت این مهارت‌ها به صورت کاملا Implicit  هستید، و همانطور که قبلا نیز گفته شد، در استفاده از Implicit Knowledge شما نیازی ندارید که فکر کنید. کارهایی که می‌خواهید همه به صورت خودکار توسط مغز شما انجام می‌شوند.

از آن‌جایی که Implicit Knowledge بسیار سریع و به صورت خودکار هستند، برای بسیاری از موارد مناسب هستند. به عنوان مثال زمانی که می‌خواهید صحبت کنید و یا بنویسید و یا حتی یک آزمون گرامر زبان انگلیسی را بگذرانید، می‌توانید از Implicit Knowledge استفاده کنید. در واقع Implicit Knowledge به دلیل خودکار بودنشان سرعت بالاتری در استفاده شدن دارند.

بسیاری از دانش‌آموزانی که روش یادگیری زبان انگلیسی آن‌ها از طریق خواندن گرامر زبان انگلیسی بوده است، زمانی‌ که در یک آزمون شرکت می‌کنند مدام بر روی سوالات فکر می‌کنند چرا که در حال بررسی قواعد گرامر مختلف در ذهن خود هستند و از آن‌جایی که این اطلاعات به صورت Explicit Knowledge هستند، در استفاده از آن‌ها شک و تردید وجود دارد.

در صورتی که زبان‌آموزانی که قواعد گرامری را به صورت Implicit Knowledge در ذهنشان دارند، همان رفتاری را با سوالات خواهند داشت که با زبان مادری خود دارند، یعنی پاسخ سوالات را راحت‌تر پیدا می‌کنند چرا که داده‌ای که دریافت کرده‌اند به صورت خودکار به دنبال پاسخ مناسب می‌گردد و زمانی که فکر کردنی نباشد و همه چیز خودکار باشد سرعت پاسخ‌دهی هم بالاتر است.

  • کدام روش بهتر است؟

    کدام روش بهتر است؟

    با یک مقایسه خیلی ساده می‌توان متوجه شد که روشی که در آن داده‌ها به صورت خودکار هستند بسیار بهتر است. به این ترتیب می‌توان گفت Implicit Knowledge بسیار بهتر و کارآمدتر از Explicit Knowledge می‌باشد. پس زمانی که می‌خواهید زبان انگلیسی و یا هر زبان دیگر را یاد بگیرید، سعی کنید به صورت Implicit باشد.

چگونه زبان انگلیسی و گرامر زبان انگلیسی را به صورت Implicit یاد بگیریم

چگونه زبان انگلیسی و گرامر زبان انگلیسی را به صورت Implicit یاد بگیریم؟

ما تقریبا در تمامی مقالات مربوط به یادگیری زبان انگلیسی گفته‌ایم که خواندن متون انگلیسی و گوش دادن به پادکست‌های انگلیسی برای شما معجزه می‌کنند. زمانی که شما به یک پادکست انگلیسی گوش می‌دهید و یا در حال خواندن یک مطلب به زبان انگلیسی هستید، اصلا نیاز نیست که به گرامر آن دقت کنید، تمام آن‌چه که باید به آن دقت کنید معنی آن است.

هیچ نیازی نیست که شما در حین خواندن مطالب انگلیسی و یا گوش دادن به پادکست انگلیسی، به این دقت کنید که چرا الان از حال ساده استفاده کرد و چرا از گذشته ساده استفاده نکرد. اجازه بدهید که ذهن شما و مغز شما قالبِ جملات را بشناسد و آن را برای شما Justify کند. اجازه دهید که ذهن شما خودش تصمیم بگیرد. به این صحبت ما اعتماد کنید.

تلاش کنید که فقط به معنی چیزی که میخوانید و یا گوش می‌دهید دقت کنید و سعی کنید با ایجاد ارتباط بین جملات یک متن، معنی جملات بعدی و یا مفهوم متن را حدس بزنید. در صورتی که می‌خواهید مطالب علمی بیشتری در خصوص این نحوه‌ی یادگیری و آموزش گرامر زبان انگلیسی یاد بگیرید می‌توانید از لینک پایین استفاده کنید.

آیا خواندن و گوش دادن به تنهایی کافیست؟

اگرچه ما بارها و بارها بر خواندن و گوش دادن به مطالب انگلیسی تاکید کرده‌ایم، اما خواندن و گوش کردن به تنهایی نمی‌توانند باعث بهبود و تقویت زبان انگلیسی شما شوند. بدون داشتنِ Fluency، هر چقدر هم که زبان انگلیسی شما خوب باشد و خوب بنویسید و خوب بفهمید، باز هم زمانی که می‌خواهید با دیگران ایجاد ارتباط کنید، با مشکلات جدی روبرو خواهید شد.

شما هر کدام از مهارت‌های زبان انگلیسی را بدون در نظر گرفتن مهارت Speaking تقویت کنید، به صورت مشهود به چشم نخواهند آمد. مثل این است که شما فارسی به خوبی بنویسید و متوجه شوید، اما نتوانید به خوبی فارسی صحبت کنید. به همین جهت ما متود شماره سه را ارائه دادیم تا شما بتوانید با در کنار هم قرار دادن تیکه‌های پازل، تمامی مهارت‌ها را به خوبی تقویت کنید.

سومین متود در آموزش گرامر زبان انگلیسی تقلید از Native Speaker ها​

سومین متود در آموزش گرامر زبان انگلیسی: تقلید از Native Speaker ها

اگر به تاریخ هر انسانی نگاه کنید که تغییری را در زندگی خود ایجاد کرده است خواهید فهمید که تنها چیزی که به او کمک کرده است که این تغییرات را ایجاد کند تمرین و ممارست بوده است. با تمرین کردن شما می‌توانید هم نوع مهارتی را در خود پرورش دهید و  تقویت کنید. گرامر زبان انگلیسی و مهارت‌های زبان انگلیسی نیز از این قاعده مستثنا نیستند.

اما برای این که این مهارت‌ها را بتوانید تقویت کنید حتما باید روش درست و متود متناسب را انتخاب کنید تا هم در وقت و انرژی شما صرفه‌جویی شود و هم نتیجه بدهد. پس باید متودی را انتخاب کنید که 1- در آن چیزهای جدید یاد بگیرید و 2- داده‌هایی که دریافت می‌کنید به صورت Implicit باشند نه Explicit.

چگونه زبان انگلیسی را تمرین کنیم؟

وقتی نوبت به تمرین Speaking  می‌رسد ما می‌شنویم که خیلی‌ها به شما پیشنهاد می‌کنند که با خودتان تمرین کنید اگر کسی را ندارید که با آن تمرین کنید. این کار را ما نفی نمی‌کنیم، اتفاقا مناسب هم هست، اما مشکلی که این روش دارد این است که شما درجا می‌زنید چرا که صرفا در حال تمرین کردن چیزی‌هایی هستید که بلد هستید و چیز جدیدی یاد نمی‌گیرید.

همین قضیه در خصوصِ تقویت مهارت نوشتاری نیز صادق است. نوشتن بسیار خوب است، آن‌هم اگر به صورت کاملا فی‌البداهه باشد، اما همان مشکلی که در تمرین گفتاری وجود دارد در تمرین نوشتار هم وجود دارد. شما هیچ چیزی یاد نمی‌گیرید و تازه مشکلی که در Writing  وجود دارد این است که اگر جایی اشتباه بنویسید، کسی نیست که به شما اشتباهاتتان را گوشزد کند.

زمانی که شما از طریق imitation | تقلید کردن از افراد Native زبان انگلیسی را تمرین کنید در واقع در حال دریافت اطلاعات بسیار زیادی هستید که اکثر آن‌ها Implicit هستند. وقتی که شما در حال تقلید دیالوگ یک بازیگر هستید، در عمل فقط آن دیالوگ را تقلید کرده‌اید، اما در واقع هم کلمه جدید یاد گرفته‌اید، هم شنیدار شما قوی شده است، هم ساختار گرامری را یاد گرفته‌اید.

چگونه Imitation | تقلید را اصولی انجام دهیم؟

وقتی صحبت از تقلید افراد Native می‌شود روش‌های زیادی هستند که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. ما در مقاله‌ی یادگیری زبان انگلیسی از طریق فیلم و سریال به بخشی از آن‌ها اشاره کرده‌ایم، ولی برای تکمیل مواردی که در مقالات دیگر به آن‌ها اشاره کرده‌ایم، دو روش مکمل دیگر نیز برای شما تشریح خواهیم کرد.

اولین روش این است که شما ویدئوهایی را نگاه کنید که به صورت Q&A باشند. یعنی چی؟ در بستر وب و خصوصا یوتیوب ویدئوهایی هستند که شما وقتی آن‌ها را پخش می‌کنید، در این ویدئو مدرس از شما یک سوال می‌پرسد و شما باید ویدئو را چند ثانیه متوقف کنید و جواب آن سوال را برای خودتان بدهید، و سپس مجددا پخش را بزنید و پاسخی که دادید را با مدرس چک کنید.

شما می‌توانید برای این کار حتی در دوره‌های آموزشی Q&A شرکت کنید، اما اگر نمی‌خواهید که هزینه کنید باز هم مشکلی نیست چرا که شما می‌توانید ویدئوهای زیادی را در یوتیوب پیدا کنید که به همین صورت هستند، اما مشکلی که دارند این است که ممکن است تمرکز این ویدئوها بر موضوعاتی که شما دوست دارید نباشد و همین امر باعث می‌شود اندکی دلسرد شوید.

دومین روش در تقلید کردن این است که یک ویدئو پیدا کنید که هم ساده باشد و هم با لهجه‌ای درست صحبت کند. این ویدئو می‌تواند هر چیزی باشد، از هر موضوع و سبکی. سعی کنید هر دیالوگی که گفته می‌شود ویدئو را متوقف کنید و آن را تکرار کنید. تلاش کنید انقدر تکرار کنید تا دقیقا مثل گوینده صحبت کنید. زمانی که شباهت گفتار شما به گوینده نزدیک شد، به دیالوگ بعدی بروید.

آیا Imitation | تقلید برای تقویت مهارت نوشتاری نیز کاربرد دارد؟

پاسخِ این سوال مثبت است. بله از Imitation | تقلید می‌توان برای تقویت مهارت نوشتاری | Writing Skill استفاده کرد. برای این کار شما باید بخشی از یک مقاله، محتوا، و یا داستان کوتاه به زبان انگلیسی را جلویِ خود قرار دهید و سعی کنید از روی آن بنویسید. ممکن است سوال کنید که خب نوشتن از روی یک مطلب چه فایده‌ای دارد؟

پاسخ این است که زمانی که شما از یک مطلبِ انگلیسی استفاده می‌کنید، خصوصا زمانی که از روی کتاب می‌نویسید، معمولا محتوایِ این نوع مطالب به صورت کاملا صحیح نوشته شده است و تقریبا عاری از اشتباهات گرامری می‌باشند و زمانی که شما از روی این مطالب رونویسی می‌کنید کمترین چیزی که عاید شما می‌شود این است که با قالبِ نوشتاری جملات صحیح آشنا می‌شوید.

با Imitation | تقلید چه تغییراتی رخ خواهند داد

زمانی که شما برای یادگیری زبان انگلیسی و یا تقویت هر نوع مهارتی چه Speaking باشد چه Writing، از روش imitation | تقلید استفاده می‌کنید، سه اتفاق مختلف خواهد افتاد که آن‌ها را به صورت کامل در سه مورد جداگانه برای شما توضیح خواهیم داد تا بیشتر و بهتر با تاثیرات مثبتِ Imitation | تقلید آشنا شوید.

جمع‌بندی و ارائه‌ی سه روش عملی در تقویت گرامر زبان انگلیسی​

جمع‌بندی و ارائه‌ی سه روش عملی در تقویت گرامر زبان انگلیسی

ما در این مقاله مطالب بسیار زیادی را توضیح دادیم و در صورتی که در حال خواندن این قسمت از مقاله هستید ممکن است دقیقا این سوال را داشته باشید که خب من این همه مطلب را مطالعه کردم اما هنوز نمی‌توانم تصمیم بگیرم که برای بهبود و تقویت گرامر زبان انگلیسی و در کل سرعت بخشیدن به یادگیری زبان انگلیسی چه کاری انجام دهم؟ نگران نباشید پاسخ در سه قدم پایانی‌ست.

قدم اول

در زمان‌ها و اوقات بیکاری و یا در مسیر رفتن به سمت محل کار خود به جای پرسه زدن در فضای مجازی و اینستاگرام و ریلز دیدن، به خواندن و یا گوش دادن به مطالب انگلیسی بپردازید. بیشتر افراد زمانی که می‌خواهند به محل کار بروند زمانی که در مترو یا اتوبوس هستند به جای خواندن یا گوش دادن به مطالب مفید، سرشان گرمِ دیدنِ ریلزهای اینستاگرامی‌ست.

شما اینطور نباشید و برای وقت خود ارزش قائل شوید و یادگیری زبان انگلیسی و تقویت مهارت‌های مختلف آن را برای خود تبدیل به هدف کنید. زمانی که شما هدف داشته باشید می‌توانید به نتیجه برسید. یا کتاب بخوانید و یا از پادکست‌های مختلف که به زبان انگلیسی هستند گوش دهید. از این طریق شما Implicit Knowledge خود را از زبان انگلیسی بالا می‌برید.

قدم دوم

روزانه بین 15-45 دقیقه صرف یادگیری زبان انگلیسی کنید. صرف زمان برای یادگیری زبان انگلیسی و تمرین مهارت‌های ان از این جهت با قدم اول متفاوت است که شما نمی‌توانید در اتوبوس و یا مترو تمرین Imitation | تقلید انجام دهید و یا تمرین مهارت نوشتاری را انجام دهید و یا حتی تمرین‌های که چالش‌برانگیز هستند را انجام دهید، چرا که ذهن شما تمرکز کافی را ندارد.

هیچ فردی هم وجود ندارد که در روز نتواند 15-45 دقیقه زمان را صرف تمرین کردن کند. همه‌ی ما حتی پر مشغله‌ترین‌های ما نیز می‌توانند در روز بین 15-45 دقیقه صرف تمرین و یادگیری کنند. شخصا تمرین Speaking را در صبح انجام می‌دهم چرا که بر این باور هستم که صبح زود بهترین زمان برای تمرین‌های چالشی و سخت است. هم ذهن اماده می‌شود هم شما انرژی می‌گیرید.

قدم سوم

مطالعه‌ی گرامر زبان انگلیسی آن هم زمانی که نیاز است. بعد از خواندن این مطلبِ بلند بالا ممکن است به این نتیجه رسیده بوده باشید که من به عنوان نویسنده این مطلب از خواندن گرامر زبان انگلیسی متنفر هستم و آموزش گرامر زبان انگلیسی را کاملا اشتباه می‌دانم. اما در حقیقت این طور نیست و من هم در صورتی که نیاز باشد به کتب گرامری رجوع می‌کنم.

اما این اتفاق فقط زمانی رخ می‌دهد که من بخواهم انحصارا یک مطلب خاص را یاد بگیرم که باعث می‌شود سطح زبان انگلیسی من به شکل قابل توجهی در مسیری که حرکت می‌کنم ارتقاء پیدا کند. پس شما هم در صورتی که احساس نیاز کردید که باید فلان قاعده ساختاری را بخوانید، به کتب گرامری مراجعه کرده و آن‌ها را بخوانید، اما سعی کنید خیلی نخوانید که احساس خستگی به شما دست ندهد.

سخن پایانی

در این مقاله ما مطالب بسیار زیادی را عنوان کردیم که هر کدام از آن‌ها را می‌توان ساعت‌ها توضیح داد و پست‌های مختلفی در مورد آن‌ها نوشت. بخشی از این مطالب تجربه‌نوشت بودند و بخشی از آن‌ها نیز مطالب علمی بودند که منابع آن‌ها نیز در مقاله قید شده است و می‌توانید رجوع کنید و استفاده کنید. در هر صورت امیدوارم این مطلب به کار شما بیاد و در صورتی که سوالی دارید در بخش نظرات بپرسید.

دیدگاهتان را بنویسید