از جستوجوی مکرر کلمات خستهاید؟ حفظ کردن کلمات جدید | Memorizing New Vocabs برای شما سخت به نظر میرسد؟ در یادگیری زبان انگلیسی حفظ کردن کلمات و تثبیتِ آنها در ذهن شما، چقدر از وقتتان را میگیرد؟ این ها معمولا بخشی از چالشهایی میباشند که اکثر زبانآموزان با آنها روبرو هستند.
در این پست ما تلاش کردهایم که با معرفی سه تکنیک بسیار مفید و کارآمد، تا حدود زیادی این مشکل را برای شما رفع کنیم. پس در صورتی که شما هم با حفظ/تثبیت کلمات جدید | memorizing new vocabs مشکل دارید، پیشنهاد ما به شما این است که این پست را تا انتها بخوانید. به شما اطمینان خواهیم داد که قدر وقتتان را میدانیم.
جدول محتوا
تکنیک اول در حفظ کلمات جدید | Memorizing New Vocabs : کلمات را عمیق مطالعه کنید
مطالعهی عمیق کلمات به این معنی میباشد که شما زمانی که در فرآیند یادگیری زبان انگلیسی درحال حفظ کردن کلمات جدید هستید و یا حتی به دنبال معنیِ کلمهای هستید، چیزی فراتر از معنی لغوی آن را مطالعه میکنید. به عنوان مثال توضیح آن کلمه به همراه چندین توصیف مختلف که به این روش از نظر علمی به این کار The Levels of Processing Effect گفته میشود که لینک مقالهی آن موجود است که میتوانید مطالعه کنید.
بسیاری از زبانآموزان به خودشان این زحمت را نمیدهند تا در فرآیند به خاطرسپاری کلمات جدید | memorizing new vocabs چیزی فراتر از توضیح | Definition کلمه را بخوانند. به این کار اصطلاحا Shallow گقته میشود، که به معنی این است که زبانآموز مطالب را عمیق مطالعه نمیکند و صرفا سر سری آنها را خوانده و رد میشود که همین باعث میشود معنی کلمات در ذهنشان نمانند.
خب پس حالا برای حفظ کلمات جدید چیکار کنیم؟
در قدم اول برای حفظ کردن کلمات جدید و تثبیت آنها در ذهنتان شما باید تمامی Definitionهای موجود در خصوص آن کلمه را با دقت بخوانید و اگر معانی مختلفی نیز دارند، معانی مختلف آن را نیز مطالعه کنید و در جایی که با کلمهای روبرو هستید که دارای معانی مختلفی میباشد باید تلاش کنید تا مثالهای مرتبط با آن معانی را نیز به دقت بخوانید.
در فرآیند Memorizing New Vocab که امروز یکی از دغدغههای زبانآموزان به حساب میآید، تکنیکها بسیار مهم هستند. حتی همین حالا که ما در بخشی از نوشتههایمان از Memorizing New Vocabs استفاده میکنیم و در برخی جاها از عبارت حفظ کردن کلمات جدید استفاده میکنیم، به این دلیل است که نزدیکترین معنا را در ضمیر ناخودآگاه شما قرار دهیم.
اما این کار نیز به تنهایی کافی نیست و در اصطلاح همان Shallow محسوب میشود و شما باید تلاش کنید که عمیقتر به این موضوع فکر کنید و دقیقتر این مبحث را مطالعه کنید. به عنوان مثال شما باید زمانی که به معنی یک کلمه فکر کنید، باید بتوانید حس خودتان به آن کلمه را نیز بیان کنید، نه این که صرفا معنایِ لغوی آن را بدانید.
به عنوان مثال به این فکر کنید که در حال حفظ کردن کلمهی جدید هستید، به عنوان مثال کلمهی Effort. زمانی که شما این کلمه را میشنوید، باید بتوانید مفهوم این کلمه را در ذهن خودتان به تصویر بکشید. به عنوان مثال وقتی من این کلمه را میشونم در ذهنم فردی را میبینم که میخواهد با تلاش بسیار زیاد به تمام خواستههای خود برسد.
در حالی که ممکن است فرد دیگری با شنیدن این کلمه تصویری که در ذهنش شکل میگیرد اینگونه باشد که فردی را در ذهنش ببیند یا خود را تصور کند که در حال انجام یک سری کارهای بیهوده و کسالت آور میباشد. بسیار مهم است که معنا و مفهومی که از کلمه دریافت میکنید چه چیزی باشد. معمولا اگر مفاهیم درستی از کلمه در ذهن شما شکل گرفته باشد، قطعا تصویر شما یک تصویر درست خواهد بود.
-
1
اینکه از یک کلمه در ذهنتان معنا و مفهوم و تصویری داشته باشید مهم است، اما چیزی که اهمیت بالایی ندارد این است که تصویر شما خوب باشد یا بد باشد و یا حتی خنثی باشد، بلکه چیزی که بسیار مهم است این است که شما به معنا و مفهوم و تصویری که این کلمه در ذهن شما شکل میدهد فکر کنید. این همان تلاش برای حفظ کردن کلمات جدید است
دستهبندی وآزهها در کنار هم برای حفظ کلمات جدید و تثبیتِ آنها
یکی از بهترین کارهایی که شما میتوانید در راستای حفظ کلمات جدید | memorizing new vocabs از آن استفاده کنید، دستهبندی کلمات در گروههای مختلف است. به عنوان مثال شما میتوانید کلماتی که مربوط به یک حوزه هستند را به صورت خاص مورد بررسی قرار دهید. به عنوان مثال کلماتی که در خصوص آشپزی هستند را میتوانید در کنار هم بخوانید.
وقتی شما کلماتِ مختلف را که از یک خانواده هستند در کنار یکدیگر مطالعه کنید، به دلیل نزدیک بودنِ این کلمات به یکدیگر از نظر مفهومی و کارایی، معمولا معانی آنها نیز در مجاورت یکدیگر بهتر در ذهن خواهند ماند. به عنوان مثال زمانی که شما کلمهی Police و handcuffs را در کنار یکدیگر مطالعه کنید حتی در صورتی که معنی jamdcuffs را هم ندانید، اما میتوانید حدس بزنید که منظور همان دستبند میباشد.
توضیحات | کلمه همخانواده | کلمه اول |
---|---|---|
معمولا دکترها از Stethoscope استفاده میکنند | Stethoscope | Doctor |
معمولا پرستارها در Hospital هستند و برعکس | Hospital | Nurse |
معمولا برای کسی که مریض است دارو Prescription میکنند | Prescription | Patient |
یک جراح معمولا در اتاق Operation کار میکنه | Operation | Surgeon |
یک معلم معمولا در Classroom در حال درس دادن است | Classroom | Teacher |
پس از تشخیص بیماری به بیمار Medicine داده میشود | Medicine | Diagnosis |
یک دانشآموز معمولا در حال انجام Homework میباشد | Homework | Student |
مثالهایی که برای شما زدیم در جدول بالا، نمونههای سادهای از کلماتی هستند که به گونهای در ارتباط با یکدیگر هستند. به عنوان مثال همهی ما وقتی به بزشک مراجعه میکنیم، دور گردنِ پزشک یک گوشی طبی برای بررسی ضربان قلب میبینیم. بقیه مثالها نیز به همین شکل هستند و شما میتوانید به همین شکل بین کلمات ارتباط برقرار کنید تا حفظ کردن کلمات جدید برای شما سخت نباشد.
در فرآیند یادگیری زبان انگلیسی همانطور که قبلا هم اشاره شد، داشتن یک دایره لغات قوی، به شما کمک میکند که با درک بهتری از مطالب، به یادگیری بپردازید چرا که درک شما از مفاهیم دقیقتر خواهد بود. روشهای بسیار زیادی برای تقویت دایره واژگان وجود دارد که ما بنا نداریم در این پست روشهای تقویت را بگوییم چرا که قرار است memorizing new vocabs | حفظ کلمات جدید هدفمان باشد.
در یادگیری زبان انگلیسی هیچ چیزی مهمتر از داشتن دانشِ زبانی نیست. شما هر چقدر که بیشتر بدانید، قطعا در این مسیر موفقتر خواهید بود. در امر memorizing new vocabs | حفظ کردن واژههای جدید، اگر بتوانید در کنار یادگیری آنها، چندین کلمهی هممعنی دیگر یا در اصطلاح Synonyms هم یاد بگیرید، خودتان را بیمه کردهاید.
کلمات متضاد | Antonyms همانند Synonyms بسیار مهم هستند. همانطور که در پاسخ به سؤالِ قبلی نیز اشاره شد، شما در فرآیند یادگیری زبان انگلیسی، هرچقدر بتوانید دانش خود را بیشتر کنید، قطعا با سرعت بیشتری به هدف مورد نظر خود خواهید رسید.
اینکه حفظ کردن لغات جدید | memorizing new vocabs باید روزانه باشد یا یک روز در میان و یا هفتهای یک روز، اصلا و ابدا چیز ثابتی نیست وقانونی هم ندارد، اما تنها چیزی که بسیار مهم است این است که شما با هر چهارچوبی که در حال حفظ کردن کلمات جدید هستید، باید استمرار داشته باشید. یادگیری زبان انگلیسی یک فرآیند ادامهدار است
کلمات جدید را با داستانک و یا تصویر سازی در ذهن خود تثبیت کنید
در موارد زیادی ما پیشنهاد میکنیم که تلاش کنید به منظور سهولت در حفظ کلمات جدید، برای کلماتِ جدیدی که در حال یادگرفتن آنها هستید، یا داستانک بسازید، یا اگر این موضوع برای شما سخت است، میتوانید آن را با تصویرش مرتبط کنید. به عنوان مثال شما میتوانید کلمهی Circle را با کشیدن یک دایره و همزمان تلفظ این کلمه، یاد بگیرید.
در یادگیری زبان انگلیسی مهم نیست که شما چه روشی را برای یادگیری انتخاب کردهاید، چرا که بالاخره شما یک روشِ مناسب برای خودتان پیدا خواهید کرد و از آن طریق یاد خواهید گرفت، اما چیزی که بسیار مهم است، این است که در یادگیری مهارتهای مختلف و خصوصا زمانی که در حال Memorize کردن new vocabs هستید، ذهنتان را درگیر نگه دارید.
درگیر نگه داشتن ذهن به این معناست که شما ذهنتان را به گونهای تمرین دهید که به هنگام حفظ کردن کلمات جدید، ذهن شما در حال ساخت و پرداخت به کلمات ورودی باشد، انگار که در حال انجام یک نوع پژوهش هستید، مدام به کلمات مختلف فکر کنید و برای آنها جملات ساده و پیچیده بسازید و در ذهنتان به صورت پیوسته آنها را مرور کنید
نظر شخصی در خصوص تکنیک شمارهی یک
- میتوانیم با اطمینان به شما بگوییم که از نطر ما اولین تکنیکِ معرفی شده برای memorizing new vocabs جزء سادهترین و دمِ دستیترین روشهای موجود برای حفظ کلمات جدید و تثبیت آنها در فرآیند یادگیری زبان انگلیسی میباشد. پس در صورتی که میخواهید از این تکنیک استفاده کنید همواره به خاطر داشته باشید که روشهای نوینتری نیز وجود دارند
- تنها مشکل و شاید هم بزرگترین مشکلی که تکنیک شمارهی د ر یادگیری و حفظ کلمات جدید دارد این است که میزان تأثیر گذاریِ بالایی در روند memorize کردن new vocabs ندارد. یعنی این تکنیک با تمام خوبیهایی که دارد، متأسفانه به میزانی که باید نتیجه داشته باشد ندارد. پس با تصمیم شخصی خود به سمت این تکنیک بروید.
- تنها حفظ کردن کلمات جدید نیستند که چالشبرانگیز هستند، اکثر مهارتهای زبان انگلیسی مشکلات خود را دارند، اما در memorizing new vocabs یک اصل کاملا ثابت است، و آنهم این است که شما هرچقدر هم که کلمات را عمیق مطالعه کنید و تصویر سازی کنید، در صورتی که روش شما Effective | مؤثر نباشد، قطعا بعد از مدتی آنها را فراموش خواهید کرد.
پس با وجود مواردی که در بالا قید شدند، در صورتی که تصمیم دارید کلمات جدید را به گونهای حفظ کنید که در خاطرتان بماند، و همچنین دوست هم ندارید که از تکنیکهای پیچیده و سخت استفاده کنید، به نظر ما تکنیک شمارهی دو که در ادامه آن را توضیح خواهیم داد میتواند گزینهی بهتری برای memorizing new vocabs | حفظ کلمات جدید باشد.
تکنیک دوم در حفظ کلمات جدید | Memorizing New Vocabs : بین کلمات و معنی آنها ارتباط زنجیرهای ایجاد کنید
این تکنیک ممکن است در ابتدا همانند تکنیک قبلی به نظر برسد، در صورتی که اینطور نیست. اگر تا به حال مسابقات هوش و حافظه را دیده باشید، قطعا با روشی که آنها تصاویر را با کلمات و تعاریف مرتبط کردهاند آشنایی نسبی پیدا کردهاید. این ارتباط از طریق ایجاد زنجیره ارتباطی بین کلمات و تصاویر ایجاد شده است که اندکی با تکنیک قبلی متفاوت است.
در تکنیک قبلی زبانآموز برای هر کلمه باید تصویری را در ذهن خود ایجاد میکرد و آن را به کلمه مورد نظر مرتبط میکرد، اما در این تکنیک، شما زنجیرهای از کلمات مختلف را در یک خانواده قرار میدهید و زمانی که تصویر را شناسایی کنید میدانید که این کلمه از خانوادهی ایکس و ایگرگ میباشد و همین باعث میشود که شما معنی کلمه را با توجه به خانوادهای که در آن است حدس بزنید.
چگونه این تکنیک را کار کنیم؟
برای این تکنیک شما نباید تصاویری که مرتبط با آن کلمه هستند را در ذهن خود ایجاد کنید، در صورتی که بخواهید برای خود تصویری ایجاد کنید که منحصرا مربوط به آن کلمه باشد، شما در واقع همان تکنیک شماره یک را انجام دادهاید. در این تکنیک شما به منظور حفظ کردن کلمات جدید باید کلمات را به اصطلاح در یک تصویر خاص کد گذاری کنید.
نام دیگر این تکنیک کدگذاری میباشد. در واقع شما در این روش زمانی که کلمهای را یاد میگیرید، به جای اینکه تصویر مرتبط با آن را در ذهن خود قرار دهید، برای یافتن معنیِ آن در ذهن خود تصویری نزدیک به همان معنی ایجاد میکنید و در واقع کلمهی دیگری را نیز کنار آنچه که در ذهن شما میباشد قرار میدهید. برای درکِ بهتر این تکنیک به مثالهای پایین توجه کنید.
زمانی که کلمهی Adroit را تلفظ میکنید به این موضوع فکر کنید که نزدیکترین چیزی که به ذهن شما میرسد که با تلقظ این کلمه تقریبا برابری میکند چیست؟ در ترجمهی کلمهی Adroit ما دو معنی اصلی زرنگ و با مهارت را داریم. این کلمه با کلمهی Android صدای تقریبا همسانی دارد. ربات اندروید هم باهوش است هم با مهارت.
در تعریف کلمهی Effort که به معنی تلاش و کوشش میباشد و در جاهایی هم به معنی زحمت کشیدن میباشد، زمانی که ما این کلمه را تلفظ میکنیم شاید به کلمهی افراط نزدیک باشد، نه از نظر معنایی بلکه از نظر صدایی و آوایی، حال اگر بخواهیم همین کلمه را گسترش دهیم تا آن را برای خود کد گذاری کنیم میتوانیم بگوییم، گاها با افراط زیادی در کار کردن میتوان نتیجه گرفت.
کلمهی Location از آن دسته از کلماتی میباشد که کد گذاری آن آسان میباشد. به عنوان مثال اگر بخواهیم این کلمه را در یک جمله کد کنیم. با اینکه لاکپشتم داشت از شتگی تلف میشد اما با کمک دوستم تونیستیم مکانِ زندگی لاکپشتم رو روی نقشه پیدا کنیم.
انجام عملِ کد گذاری باید تبدیل به یک عادت برای شما بشود تا بتوانید به درستی از آن بهرهمند شوید، در غیر این صورت قطعا با مشکل کندی در پاسخ گویی و یاد کندی در فهم مطالب خواهید شد و انجام این کار بیشتر یک عمل فردی محسوب میشود و یک مهارتِ کاملا اکتسابی بوده و باید همانند مهارتهای مختلف کسب گردد.
نظر شخصی در خصوص تکنیک شمارهی دو در حفظ کردن کلمات جدید | memorizing new vocabs
این تکنیک همانند تکنیکهای دیگر در یادگیری زبان انگلیسی دارای نقاط قوت و نقاط ضعف مربوط به خود میباشد. در کنار نقاط قوت و نقاط ضعفی که دارد، گاها نیز ممکن است که این روش از یادگیری مورد پسند بسیاری از زبانآموزان نیز نباشد، پس همانطور که در بالا اشاره شد این یک روش فردی بوده و باید با تمرین زیاد به آن دست یابید. در پایین به برخی از موارد اشاره شده است.
- ما در این تکنیک میتوانیم به مهارت بسیار خوبی در حفظ و تثبیت کلمات جدید برسیم، چرا که در یادگیری زبان انگلیسی حفظ کردن و تثبیت کلمات به پیشرفت شما در مهارتهای دیگر کمک میکند. این تکنیک خوب است به این دلیل که ما تصاویر و داستانکها را بهتر از کلمات و معانی لغوی آنها یاد میگیریم.
- یکی از نقاط قوت این تکنیک این است که به شما کمک میکند با دقت بیشتری به تلفظ کلمات توجه کنید و همین امر باعق میشود که نوع تلفظ شما به مرور زمان بهتر شود. زمانی که شما در حال پیدا کردن یک تصویر و یا ساخت زنجیرهی معنایی و صدایی هستید، باید بدانید که تلفظ صحیح این کلمات چگونه میباشند تا بتوانید به درستی کد گذاری کنید.
- بر اساس آنچه که در تحقیقات انجام شده Generation Effect خوانده میشود، اطلاعات و کلا دادههایی که توسط خودِ فرد تولید، ساخته و پرداخته شدهاند، بهتر و صحیحتر در ذهن باقی خواهند ماند و معمولا فرد برای همیشه آن را به خاطر میسپارد. شما میتوانید متن کامل این تحقیقتا را از طریق اینک زیر مطالعه بفرمائید.
تکنیک سوم در حفظ کلمات جدید | Memorizing New Vocabs : یادگیری کلمات جدید و حفظ و تثبیت آنها در TimeFrame های خاص و مشخص
در سال 1885 رواشناسانِ آلمانی بر روی ذهنِ انسانها یک آزمایشی انجام دادند تا ببینند از چه روشی ذهن انسان بهتر و بیشتر میتواند کلمات جدید را حفظ کند و به خاطر بسپارد. نتایج این آزمایش بسیار جالب بودند که ما در ادامه در خصوص این آزمایش و اینکه نتایج آن چگونه بوده برای شما بیشتر صحیت خواهیم کرد. مراحل آزمایش به شرح زیر میباشند که برای خواندن آنها روی هرکدام کلیک کنید.
در مرحلهی اول، به افرادی که در این آزمایش شرکت کرده بودند دو لیست از 36 کلمهی بی معنی و نا مفهوم دادند و از آنها خواستند که با روشی که میدانند ان را حفظ کنند. لیست کلمات برای همهی افراد یکسان بود اما با توالیهای غیر یکسان، اما همهی کلمات در همهی برگهها همان تعداد و همان کلمات بودند.
همهی افرادی که در این آزمایش شرکت کرده بودند شروع به حفظ کردن این لیست اول کلمات کردند. شرکتکنندگان در این آزمایش لیست اول را 36 بار در یک روز حفظ کردند و در این زمان تمامی تمرکز افراد شرکتکننده در این آزمایش بر روی حفظ کردن این کلمات بود.
در مرحلهی سوم از این آزمایش، لیست دوم از کلماتی که در اختیار کاربران و شرکتکنندگان این آزمایش برای حفظ کردن قرار گرفته شده بود را به صورت 12 تایی و در بازه زمانی سه روزه حفظ کردند. یعنی هر روز 12 بار لیست دوم را به منظور حفظ کردن میخواندند و در یک بازه زمانی سه روزه، هر روز 12 بار در مجموع در سه روز 36 بار این لیست را خواندند.
پس از پایان آزمایش تمامی شرکتکنندگان را در یک جا جمع کردند و از آنها خواستند تا هر دو لیست از کلماتی که در اختیارشان بود را تحویل دهند، سپس کسی که این آزمایش را طراحی کرده بود از افراد سوال پرسید. نتیجه این شد که تمامی افرادی که در این آزمایش شرکت کرده بودند، کلماتِ لیست دوم را بهتری به یاد میاوردند.
با توجه به نتایج آزمایش میتوان نتیجه گرفت که برای حفظ کردن کلمات جدید و تثبیت آنها در طی زمان بسیار مؤثرتر از این است که شما تعداد بسیار زیادی از کلمات را در یک روز بخوانید و تلاش کنید که آنها را حفظ کنید. این به این معناست که حفظ کردن در طی زمان بیشترین بازدهی را دارد.
نظر شخصی در خصوص تکنیک شمارهی سوم در حفظ کردن کلمات جدید | memorizing new vocabs
- به صورت کلی اگر بخواهیم بگوییم که از بین سه روش توضیح داده شده کدام یک بهتر است، میگوییم که تکنیک سوم از یقیهی تکنیکهای کهدر این پست توضیح داده شدند بهتر است. چرا که نتایح آزمایشی که در سال 1885 انجام شده است، به وضوح نشان میدهد که تکنیک شمارهی سوم خروجی به مراتب بهتری داشته است.
- در کنار انتخاب تکنیک شمارهی سه، این را نیز باید به شما گوشزد کنیم که هرچقدر روشی بهتر باشد، معمولا رویهی انجام آن نیز به همان میزان سختتر و یا ممکن است پیچیدهتر باشد. تکنیک شمارهی سه، نسبت به تکنیک شماره دو و یک از پیچیدگی بیشتری برخوردار است، اما در صورتی که بتوانید آن را تمرین کنید، خروجی که شما در memorizing new vocabs | حفظ کردن کلمات جدید خواهید گرفت، بسیار بهتر و ماندگارتر از دو تکنیک دیگر است.
- برای اینکه بدانید برای حفظ کردن کلمات جدید | memorizing new vocabs در فرآیند یادگیری زبان انگلیسی کدام تکنیک برای شما مناسبتر است، ما قویا پیشنهاد میکنیم ابتدا از همین تکنیک شمارهی سه برای حفظ کردن کلمات جدید | memorizing new vocabs استفاده کنید.
جمعبندی
تمامی تکنیکهایی که در بالا برای حفظ کردن کلمات جدید | Memorizing New Vocabs گفته شد فقط بخشی از تکنیکهای مختلف برای تقویت این مهارت میباشند و تکنیکهای بسیار زیادی وجود دارند که شما میتوانید با یک جستوجوی ساده آنها را در بستر وب پیدا کنید. در صورتی که هرگونه راهنمایی نیاز داشتید، از بخش نظرات از ما بپرسید.